Două ghiduri de finanțare prin Programul de Tranziție Justă, lansate în Gorj

Primele două ghiduri de finanțare prin Programul de Tranziție Justă vor fi lansate în două zile în județul Gorj, a anunțat senatorul Ion Iordache. Tot el a spus că întâlnirea este organizată de Instituția Prefectului Gorj, însă până acum prefectul Cristina Cilibiu nu a făcut o comunicare pe subiect.

Senatorul Ion Iordache, președintele PNL Gorj, a declarat că partidul pe care-l conduce este interesat ca acest program să fie bine gestionat în Gorj și să fie atrași cât mai mulți bani din suma alocată județului, 537 de milioane de euro. Drept urmare, la nivelul filialei a fost constituit un departament care are sarcina de a comunica oportunitățile și de a îndruma oamenii spre proiecte de finanțare.

Cât despre lansarea primelor două ghiduri la Târgu Jiu, Iordache spune că test lucru va avea loc în cadrul unor întâlniri la care participă și reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. 

În fapt, mai spune el, vor fi două întâlniri: una cu primarii și alte instituții din Gorj, la Universitatea ”Constantin Brâncuși” și alta cu mediul privat, întâlniri la care vor fi discuții despre posibile proiecte majore de investiții. 

Guvernul estimează că impactul economic și social, în județul Gorj, ca urmare a închiderii producției de energie pe cărbune, va duce la pierderea a 7.400 locuri de muncă. 

Astfel, intervențiile susținute prin Programul Tranziție Justă în Gorj vor avea drept rezultate: 

  • Locuri de muncă directe create în entitățile care beneficiază de sprijin: 2.385;
  • Întreprinderi care vor beneficia de sprijin în vederea diversificării economiei teritoriilor și creării de locuri de muncă de durabile și de calitate: 1.268;
  • Persoane vor beneficia de programe de reconversie profesională pentru ocuparea locurilor de muncă într-o economie cu emisii reduse: 6.871;
  • Suprafețe care vor beneficia de acțiuni de decontaminare și reconversie: 74 ha;
  • Gospodării sprijinite pentru dobândirea statutului de prosumator: 6.000. 

Vizualizări: 1,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: