Marcela Mrejeru: Sunt împotriva programului de după-amiază la școală

Școlile din Târgu Jiu caută soluții pentru ca toți elevii să poată studia doar de dimineață. Chiar și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj își dorește să fie luate măsuri cât mai rapide pentru ca elevii să nu mai vină la școală după-amiază. 

Din lipsă de spații și cu elevi prea mulți, școlile din Târgu Jiu își împart copiii în două „ture”. Sunt clase care vin de dimineață la școală, iar după-amiază sunt chemați ceilalți copii. Măsura nu este privită cu ochi buni nici măcar de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj, care consideră că elevii nu pot studia bine seara și cere să se renunțe la acest program.

Marcela Mrejeru, șefa ISJ Gorj, s-a declarat împotriva acestui program. A stat de vorbă cu directorii unde copiii vin la școală și seara și le-a cerut să găsească soluții și spații împreună cu autoritățile locale. După-amiază, copiii nu dau nici randament și, în școli, s-ar putea face economii odată ce se va renunța la acest program. „Sunt împotriva programului de după-amiază în totalitate. Este o mare problemă. Pentru orice ciclu. Sunt adepta găsirii oricăror soluții pentru ca toți copiii să facă program de dimineață. Oriunde în lumea asta, copiii au program de dimineață. Este benefic și pentru copil și pentru școală pentru că acest program de dimineață reduce și cheltuielile din școală față de cel de seara, cu încălzirea, iluminat, curățenie. Toate lucrurile acestea pot fi cumva reduse”, a mai spus Marcela Mrejeru.

Vizualizări: 1,839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: