Șoferii de la Transloc se gândesc la proteste

Protest pus la cale de șoferii de la Transloc Târgu Jiu. Oamenii sunt revoltați că muncesc în plus fără să fie plătiți. Șoferii au zeci de ore suplimentare care nu le sunt plătite și se gândesc să solicite zile libere în contul orelor lucrate în plus. „Ne depunem cerere, trei zile, în același timp toți, din orele efectuate pe plus și să lucreze cine vrea”, a atenționat Vasile Brânzan, lider de sindicat în cadrul Transloc.

Cei circa 40 de șoferi de la Transloc își doresc salarii mai mari. Nu au de gând să intre în grevă, dar se gândesc la o altă formă de protest ca să atragă atenția conducerii societății de transport în comun că ei muncesc ore în șir fără să fie plătiți.

Vasile Brânzan, lider de sindicat în cadrul Transloc, a explicat cum ar putea decurge protestul șoferilor. „Noi sperăm să obținem ceva din această majorare salarială. Dacă nu, noi nu vom recurge la grevă. Ne gândim și la cetățenii acestui municipiu că, după ce că circulă cu autobuze de epocă, îi lăsăm să tremure de frig, că vine iarna, dar putem să facem altceva ca să ne facem auziți. Majoritatea conducătorilor auto, suntem 43, avem ore pe plus. Eu am 83 de ore pe plus. Ne depunem cerere pe trei zile, în același timp toți, din orele efectuate pe plus și să lucreze cine vrea. Să vedem cine vrea să lucreze. Noi suntem obosiți și nu mai putem munci suplimentar fără să ni se plătească orele. Ar trebui să facem 168 de ore și apoi să ne odihnim”, a transmis Brânzan.

Salariații își doresc salarii mai mari, dar momentan nu au cui să-și spună ofurile. „Directorul general se joacă de noi de-a baba oarba. Adică ne întâlnim azi, nu ne întâlnim azi, ne vedem, nu ne vedem”, a mai spus sindicalistul, la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: