Marciuc: Dacă planul de restructurare nu va fi avizat, nu va fi bine pentru CE Oltenia

Discuțiile și comentariile asupra planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia sunt tot mai intense. Mulți spun că, dacă acest plan nu va fi aprobat, compania energetică va ajunge precum cea din Valea Jiului. Unul dintre cei care afirmă acest lucru este Adrian Marciuc, vicepreședintele Federației Univers.

Acest plan de restructurare și decarbonare a fost gândit ca fiind colacul de  salvare pentru Complexului Energetic Oltenia, fiind prevăzută trecerea la resurse regenerabile și reducerea poluării. Marciuc speră ca acest plan să prindă contur, având încredere în ministrul Energiei, Virgil Popescu. ”A făcut niște promisiuni pe care cred că le va onora” a mai afirmat acesta.

”Noi sperăm că promisiunile făcute se vor concretiza. Noi am dori ca Virgil Popescu să rămână ministru. A făcut niște promisiuni pe care sper că le va onora. Dacă nu va fi avizat programul de reorganizare, nu va fi bine. Va fi o problemă destul de gravă și ne vom chinui să supraviețuim, așa cum o face și Valea Jiului”, a spus Marciuc, la Radio Infinit.  

Sindicalistul mai speră și la măriri salariale pentru mineri, deși sunt cam greu de obținut: ”Obiectivul pentru anul viitor, al tuturor sindicatelor, este prelungirea legii cu ieșirea la pensie la 55 de ani. Noi avem promisiuni în acest sens. De negociat, vom negocia și în privința majorării salariilor. Nu se știe dacă vom reuși. Speranța moare ultima. Noi dorim creșteri salariale, noi am rămas cam de căruță, dar trebuie să găsim niște soluții de majorare a salariului”, a mai afirmat acesta.

Vizualizări: 2,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: