Gorj: Când încep lucrările la fabrica de BCA-uri

O nouă fabrică prinde contur în județul Gorj. Mai exact, în Târgu-Cărbunești. Anul viitor, vor începe lucrările la o fabrică de BCA. În jur de 150 de locuri de muncă vor fi create în zonă odată ce aceasta va funcționa.

Lucrările vor demara în primăvară. Deja, investitorul a obținut toate autorizațiile necesare ca să înceapă ridicarea fabricii. „Vom deschide o fabrică în zona Cărbunești. Am demarat deja acțiunea de documentare și urmează ca, la anul, după ce vom avea toate actele conforme, să demarăm construcția”, au transmis investitorii.

Edilul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, a explicat că investitorii dețin deja un teren în suprafață de zece hectare în zona Cojani și acolo va fi ridicată noua clădire, unde vor fi produse BCA-uri. „Am o părere foarte bună și am colaborat în această inițiativă. Dețin un teren de zece hectare, sunt proprietari de vreo 12 ani la Târgu-Cărbunești. Am purtat discuții în primăvara acestui an și în septembrie a fost eliberată autorizația de construcție în zona Cojani”, a declarat primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

În jur de două milioane de euro va costa ridicarea fabricii. Încă pe atât, va investi compania în dotări de ultimă generație pe care le va aduce din străinătate. 

Vizualizări: 4,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: