Sprijin pentru firmele din Motru

Primăria Municpiului Motru anunță agenții economici interesați că au fost aprobate două scheme de minimis. Este vorba despre ajutorul acordat unei întreprinderi unice care desfăşoară o activitate economică, care nu depăşește valoarea de 200.000 Euro într-o perioadă de 3 ani fiscali consecutivi, respectiv 100.000 Euro, în cazul întreprinderilor ce activează în sectorul transportului rutier de mărfuri în contul terţilor sau contra cost.

O schemă de ajutor privește procedura de acordare a reducerilor şi scutirilor la plata impozitului pe clădiri şi terenuri în vederea creării de noi locuri de muncă de către întreprinderile care îşi au sediul şi desfăşoară activitatea în Municipiul Motru.

A doua privește procedura de acordare a reducerilor şi scutirilor la plata impozitului pe clădiri şi terenuri pentru întreprinderi în vederea atragerii de investiţii şi susţinerea dezvoltării economice durabile a Municipiului Motru.

Scopul schemelor de minimis este crearea de noi locuri de muncă în municipiul Motru pentru creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă, stimularea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Motru şi care dezvoltă procese economice cu efecte multiplicatoare în plan economico-social.

”În primul rând, mulțumesc agenților economici pentru efortul pe care îl fac. Este o perioadă grea pentru toți, mediul de afaceri-administrație publică locală, dar cu un parteneriat serios și sprijin reciproc sunt sigur că vom trece cu bine. Sperăm ca aceste scheme de minimis să vină în sprijinul agenților economici, pentru a crea locuri de muncă și pentru a sprijini tinerii cu inițiativă antreprenorială în dezvoltarea unor afaceri. Pe viitor vom face tot ce este posibil pentru reducerea birocrației în relația cu agenții economici, vom fi foarte atenți la doleanțele dumnealor și îi asigur de tot sprijinul de care au nevoie în relația cu instituția pe care o conduc”, a transmis primarul Cosmin Morega. (A.A.)

Vizualizări: 1,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: