Marciuc: Nu vom fi de acord cu externalizarea mentenanţei

Sindicaliştii din Federaţia Univers s-au întâlnit ieri la Mătăsari pentru a pune pe tapet problemele şi pierderile anunţate de managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică. Prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers, Adrian Marciuc, şi-a arătat ieri nemulţumirea legată de faptul că şeful companiei a vorbit întâi în presă despre problemele unităţii, aşa că astăzi va înainta oficial o adresă administraţiei prin care va solicita convocarea unei şedinţe cu toţi factorii sindicali.

Sindicaliştii din minerit şi energie sunt în alertă după ce managerul CEO, Laurenţiu Ciobotărică, a anunţat public pierderi de aproape 900 de milioane de lei pe anul trecut şi planuri de restructurare şi eficientizare a companiei în perioada următoare. Federaţia Univers a convocat ieri chiar şi o şedinţă cu toţi sindicaliştii, în zona Mătăsari. ”Federaţia Univers a avut o şedinţă la Mătăsari, la sediul secundar, şi vom urmări cu maximă atenţie lucrurile care se întâmplă pentru că s-a adus acolo la cunoştinţă şi că va urma un plan de restructurare şi noi vom monitoriza toate aceste discuţii, iar în cursul zilei de vineri o să fac o adresă către administraţie, către domnul director general, să convoace în perioada următoare o şedinţă de comisie mixtă pentru a ne aduce la cunoştinţă şi nouă situaţia şi ce are de gând cu restructurările, ce intenţii are”, a spus Adrian Marciuc, prim-vicepreşedinte Univers.

Sindicalistul şef Marciuc şi-a arătat nemulţumirea cu privire la faptul că şeful companiei a ales să vorbească întâi public şi abia apoi să consulte sindicatele. ”În primul rând domnul director general trebuia, şi ne-a promis în şedinţă, că ne informează pe noi, sindicatele, prima dată şi nu s-a întâmplat acest lucru. Referitor la pierderi, din câte am înţeles este o pierdere din spate, cu toate creanţele, e bine că avem un punct zero şi ştim în ce situaţie se află compania. Dânsul discută printre rânduri, dar noi trebuie să ştim exact. Şi externalizarea unor servicii este periculoasă pentru că nu o să acceptăm niciodată externalizarea mentenanţei, cum s-a mai vehiculat, nu vom fi de acord cu treburile astea, nu suntem de acord cu pierderea locurilor de muncă. Până una alta, vrem întâlnire cu administraţia pe aceste teme”, a spus Adrian Marciuc, sindicalist.

Vizualizări: 345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: