Mari investiții blocate în Gorj. Miruță: Centura începe în cinci zile

Noi promisiuni pentru deblocarea marilor proiecte de investiții din Gorj. De această dată, noile termene nu vin de la liberali, ci de la liderul USR Gorj. Deputatul Radu Miruță a anunțat că, în cinci zile, se va semna ordinul de începere a lucrărilor pentru centura municipiului Târgu Jiu. A mai făcut anunțuri și despre alte proiecte în prezent blocate.

Parlamentarul a anunțat că a purtat mai multe discuții cu ministrul Transporturilor despre proiectele blocate din județul Gorj.

Prima veste privește centura municipiului Târgu Jiu, un șantier încă blocat când ar trebui să vorbim de o șosea finalizată de ani buni. "După ce lucrările au fost întrerupte în urmă cu puțini ani și banii alocați inițial fuseseră retrași, pe 15.02.2020, se va semna ordinul pentru începerea lucrărilor la Târgu Jiu", a anunțat deputatul Radu Miruță.

Despre drumul expres Târgu Jiu – Craiova, acesta a adăugat că: "Licitatia a fost adjudecata de catre asociatia Egis Romania SA - Search Corporation SA pentru suma de 20,247 milioane lei + TVA. Se asteapta aprobarea bugetului in Parlament (in cazul fericit legea bugetului va ajunge in Parlament saptamana viitoare) pentru semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate si proiectul tehnic. Este primul pas concret pentru una dintre cele mai importante artere inspre judetul Gorj”.

Deputatul a mai dat asigurări că s-au rezolvat problemele de avizele de mediu pentru suprafețele împădurite din zona Lainici, unde va fi construită o parcare de câteva sute de locuri. A fost adjudecat deja contractul, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor și deja excavatoarele au început să mute pământul în zona Mânăstirii Lainici. “Acolo, se va indrepta drumul excavandu-se zona vis-a-vis de intrarea in manastire si se va face parcare pe partea cu manastirea, pe unde acum este drumul. Maine (n.r. joi) urmeaza sa se monteze indicatoarele rutiere de santier atat la pod, cat si in zona manastirii”, a mai transmis Miruță.

În final, Miruță a anunțat că va fi reparat în acest an și Drumul Național 67C, în zona stațiunii, pentru că stratul de asfalt a fost afectat serios de utilajele pentru deszăpezire pe timpul ierii și de sarea aruncată pe șosea. În plus, criblura care a produs pagube mai multor șoferi ce au tranzitat Drumul Național 67 din Târgu Jiu până în Bălcești ar putea fi acoperită cu asfalt.

Vizualizări: 2,419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: