Liderii minerilor și energeticienilor, la discuții cu parlamentarii. Temele!

Liderii a trei federații sindicale care reprezintă salariații Complexului Energetic Oltenia anunță că se vor întâlni la finalul săptămânii cu parlamentarii de Gorj.

Sindicaliștii vor să afle ce modificări au fost aduse proiectului de lege care vizează trecerea în condiții de muncă speciale a unităților de producere a energiei electrice și termice. Proiectul ar putea reduce vârsta de pensionare a celor care au lucrat în energie cu până la 13 ani.

Un alt punct important este referitor la stadiul în care se află Planul de restructurare și decarbonare 2020-2025 transmis Comisiei Europene de către Societatea Complexul Energetic Oltenia. După cum se știe, Comisia Europeană a anunțat acum câteva zile o investigație la compania din Gorj, legată de planul de restructurare care nu convinge.

Un al treilea punct pe care liderii de sindicat vor să îl discute cu parlamentarii se referă la promovarea unei ordonanțe de urgență prin care salariații disponibilizați să beneficieze de venit de completare. Câteva sute de concedieri ar putea avea loc în acest an, în care ar trebui ca numărul de salariați să scadă cu 700, deși doar 400 de salariați vor îndeplini condițiile de pensionare.

Dumitru Pîrvulescu - preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Adrian Marciuc - primvicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate „Univers” și Gelă Ionescu - vicepreședintele Federaţiei Sindicatelor Libere și Independente Petrol-Energie sunt cei trei semnatari ai comunicatului de presă.

Vizualizări: 2,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: