Aspirină și lămâie pentru a trata bătăturile

Bătăturile de la picioare sunt inestetice, dar şi incomode pentru toată lumea. Iar acum, vara, este momentul perfect pentru a le îndepărta definitiv. Aspirina și zeama de lămâie reprezintă combinația perfectă pentru înmuierea pielii întărite și regenerarea celulelor.

Deși există mai mulți factori care le provoacă apariția, cauzele principale ale bătăturilor și calusurilor sunt, de obicei, lipsa de hidratare sau pantofii incomozi. Este vorba despre îngroșarea pielii în urma presiunii excesive sau frecării cauzate de sprijinirea propriei greutăți. Dacă nu avem permanent grijă de picioarele noastre, există mari șanse de a avea calusuri și bătături.  Aspirina și lămâia constituie un tratament preparat în casă care are o formulă simplă, dar celebră datorită proprietăților sale exfoliante. Acest tratament împotriva bătăturilor are două ingrediente simple care nu costă mulți bani și pe care, cel mai probabil, le ai deja în casă. De asemenea, aspirina și lămâia nu conțin substanțe chimice care dăunează pielii.

Aspirina este un medicament analgezic și anticoagulant, care este folosit, în general, pentru tratarea durerilor de cap, a problemelor de circulație și a febrei. Cu toate acestea, pe lângă utilizarea sa ca medicament, aspirina poate fi o alternativă interesantă pentru îngrijirea și înfrumusețarea pielii. Lămâia este cunoscută datorită întrebuințării sale în bucătărie, dar și în sfera medicală. Dar este şi un ingredient cu beneficii semnificative pentru sănătatea pielii. În cazul picioarelor, lămâia te ajută să elimini celulele moarte și reduce considerabil dimensiunea bătăturii.

Pune cinci capsule de aspirină într-un mojar și pisează-le până devin o pudră fină. Amestecă într-un castron pudra obținută cu zeama unei lămâi.Dacă vrei, adaugă o lingură de miere, un ingredient care asigură un nivel optim de hidratare a pielii. Amestecă toate ingredientele până la omogenizare. Spală-ți picioarele cu apă călduță și săpun. Usucă-le cu un prosop moale, apoi aplică tratamentul pe bătătură.Pune-ți șosete și lasă tratamentul să acționeze 30-40 de minute. Apoi, clătește-ți picioarele cu apă călduță și masează cu piatra ponce zonele afectate de bătături timp de 2-3 minute. Piatra ponce te va ajuta să înlături pielea moartă de pe suprafața pielii. Usucă-ți bine picioarele înainte să porți pantofi și repetă tratamentul de 2-3 ori pe săptămână.

Vizualizări: 2,987

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: