Plaja sălbatică de la Corbu, ideală pentru o vacanţă liniştită

În sezonul de vară o plajă sălbatică de la Marea Neagră e tot mai asaltată de turişti, nu pentru agitaţia vacanţei, pentru hoteluri sau cluburi de noapte, ci pentru liniştea pe care o oferă acestora. Este vorba de plaja Corbu, un loc de vis pe care îl vizitează mai ales cei care vor să se retragă în locuri mai puțin populate.

Pentru cei care au o viaţă mai agitată la serviciu sau acasă, vacanţa într-un loc cu plaje sălbatice, neamenajate şi puţin frecventate de turişti e un loc ideal de petrecere a unei vacanţa liniştite. Dacă tot ce vă doriţi este să staţi singuri, sau cu persoana iubită, undeva pe o plajă pustie, plaja Corbu este destinaţia ideală.

Corbu este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Constanța, Dobrogea, o comună care, la ultimul recensământ, avea o populație de 4471 locuitori. Localitatea a fost înființată în urma reformei administrative din 1968 prin comasarea satelor Corbu de Jos (în trecut Gargalâcul-Mic) și Corbu de Sus (în trecut Gargalâcul-Mare).

Pentru iubitorii de natură pură și sălbatică, acesta este un loc nu chiar pustiu, dar sălbatic, care s-ar putea să le fie pe plac. Cei mai mulţi campează aici cu rulota, cortul sau se cazează la pensiunile din zonă. Acest loc este fantastic de dimineață până seara şi sunt multe motive pentru care ar trebui să ajungeţi pe plaja sălbatică de la Corbu.

Este una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice din România. Are o energie aparte și te relaxează de la primul pas pe nisip. Apa mării este caldă și la orice oră din zi preferi să te scalzi în adâncurile ei, seara cu siguranță va fi cel mai frumos. Atunci aerul este răcoros iar apa călduță.

Scoicile sunt foarte multe pe anumite porțiuni de plajă. Plaja nu este supra-aglomerată ceea ce înseamnă că îți va tihni toată șederea fără să treacă cineva pe lângă tine, să te murdărească de nisip sau să fii nevoit să îți așezi rogojina lângă cineva necunoscut. Nici muzică dată la volum maximum nu vei auzi de la vreun bar din apropiere.

Apusurile și răsăriturile pot fi de-a dreptul odihnitoare și surprinzătoare.

 Obiectivele și activitățile turistice din zonă pot oferi un mod plăcut de petrecere a timpului liber. Cetatea Histria, Cetatea Enisala, Cheile Dobrogei (50 km) Windsurfing și Kitesurfing, scufundări, pescuit sportiv la Lacul Corbu, Birds watching și circuite cu ATV sunt doar câteva dintre acestea.  Anual cei de la Corbu Verde organizează un eveniment de 11 zile (1-11 August) în cadrul căruia se țin diferite activități artistice, teatru și dans, în preajma plajei Corbu. E ocazia perfectă să descoperi plaja sălbatică și să-ți faci prieteni, departe de aglomerație și stres.

Vizualizări: 1,246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: