Maria Moţa vrea sâni mai mici

Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse, în fruntea căreia se află Maria Moţa, a cerut unei fundaţii conduse de Mihaela Geoană să schimbe afişul unei campanii de prevenire a cancerului la sâni din cauza bustului impunător folosit pentru ilustrarea mesajului.

Fundaţia Renaşterea este ameninţată cu plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, după cum se arată într-o scrisoare deschisă făcută publică de Moţa. Fundaţia trebuia să dea până ieri un răspuns cu privire la solicitarea făcută de ANES.

"Nu am primit niciun răspuns şi, evident, aşa cum am precizat, ne vom adresa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Legislaţia românească precizează foarte clar că este interzisă utilizarea în publicitate a situaţiilor în care persoanele, indiferent de sex, sunt prezentate în atitudini degradante, umilitoare şi cu caracter pornografic. De asemenea, firmele de publicitate au obligaţia de a cunoaşte şi respecta principiul egalităţii de şanse şi de tratament pentru eliminarea stereotipurilor din producţiile de publicitate, motiv pentru care am solicitat retragerea acestor afişe şi înlocuirea lor cu altele", afirmă Moţa.

Agenţia condusă de şefa femeilor din PDL Gorj apreciază că fotografia folosită în afişul respectiv este una discriminatorie întrucât reproduce un "stereotip sexist". Stereotipul respectiv presupune că femeile, spune Moţa, nu pot face carieră în baza pregătirii lor profesionale, ci pe baza sexualităţii lor, motiv pentru care afişul folosit de fundaţia „Renaşterea“ este considerat a fi unul care aduce atingere imaginii şi demnităţii femeilor cu carieră din România.

Citeste scrisoarea aici:

http://www.anes.ro/new/comunicare/scrisoare-deschisa/24-scrisoare-deschisa-catre-fundatia-renasterea.html

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: