Bloc terorizat de pisicile şi câinii unei locatare

O pensionară de aproape 70 de ani din Târgu Jiu riscă să primească o amendă de până la 1000 de lei pentru că de ani de zile creşte în apartamentul său mai multe pisici şi câini, vecinii declarându-se deranjaţi de animale şi de mirosul emanat din locuinţa respectivă. Poliţiştii comunitari au încercat să rezolve problema, dar aceştia mai mult au devenit hingheri pentru câteva clipe, animalele fugind, evident, din calea lor.
 Maria Ghidiu a fost reclamată de vecinii săi de bloc la mai multe instituţii ale statului, aceştia fiind băgaţi însă în seamă doar de reprezentanţii Poliţiei Comunitare. Locatarii spun că femeia a fost angajată a spitalului atunci când era în putere, în ultimii ani ea preocupându-se mai mult de hrănirea câinilor şi pisicilor pe motiv că, spun oamenii, bătrâna ar fi visat că aşa poate trăi mai mult. 
Un echipaj de poliţişti comunitari a mers joi seara la locuinţa femeii şi după îndelungi negocieri cu aceasta şeful echipajului a reuşit să intre pentru scurt timp în apartamentul bătrânei. "Intră domnule că nu te muşcă nimic", l-a încurajat bătrâna pe şeful comunitarilor veniţi acolo, asta după ce minute în şir poliţiştii bătuseră la uşă pentru a le deschide cineva

 Miros imposibil de suportat

 Inspectorul Florin Băluţă a intrat cu greu în apartament şi a ieşit din locuinţa respectivă extrem de repede şi aproape leşinat după ce a fost nevoit să respire aerul închis din apartament. "Nu poţi să respiri acolo, e un adevărat focar, sunt muşte, e un miros închis şi nu-mi dau seama cum poate dumneaei să respire", spunea acesta. Poliţistul comunitar a avut nevoie de minute bune să îşi revină, bătrâna fiind lăsată în pace până vineri dimineaţă. Poliţiştii comunitari au revenit la blocul din zona Olari împreună cu o echipă de hingheri, bătrâna fiind de acord, în cele din urmă, ca animalele din locuinţa sa să fie preluate de serviciul de ecarisaj. Angajaţii serviciului respectiv nu au avut însă ce să ia din apartamentul femeii pentru că animalele acesteia fuseseră lăsate în libertate.
 Între timp, locatarii se plâng că trebuie să suporte mirosul din apartament şi mieunatul pisicilor sau lătratul lui "Florea" câinele care îi aşteaptă de fiecare dată în scara blocului. "Noi nu vrem animalele astea aici, mai ales pisicile. Câinele ne poate muşca oricând, de ani de zile ne certăm cu ea, îi cerem să renunţe la animale, să îşi facă un pic de ordine prin apartament ca să nu mai pută aşa, dar degeaba. Am reclamat-o la diferite instituţii ale statului şi nu a făcut nimeni nimic", spune una dintre locatarele din bloc.


Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: