Marmeladă de prune. Beneficii şi reţetă

Datorită conţinutului bogat în magneziu, fier, calciu, potasiu și seleniu, marmelada de prune are un rol esențial în întărirea sistemului imunitar.

De asemenea, marmelada de prune este foarte bogată în fibre şi în antioxidanţi, stimulează digestia şi îi ajută pe cei care suferă de constipaţie sau tranzit intestinal lent.

Reţetă pentru marmeladă. Aveţi nevoie de: 2 kg prune, 500 g zahăr.

Mod de preparare

Spălați și curățați prunele de sâmburi și puneți-le într-un vas încăpător. Pasați prunele cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie.

Puneți piureul de prune la fiert într-o oală pe foc. Adăugați zahărul și dați focul mic când a dat în clocot. Lăsați să fiarbă, amestecând din când în când și având grijă să nu se lipească de fundul vasului.

Când volumul a scăzut la jumătate, testați marmelada să vedeți dacă este gata. Scoateți pe o farfurioară o lingură de marmeladă și dacă este densă și lipicioasă înseamnă că e gata. Dacă încă se mai separă apa din ea, marmelada mai trebuie fiartă.

Puneți marmelada în borcane sterilizate cât este încă fierbinte. Lăsați borcanele să se răcească treptat, acoperite cu prosoape.

Păstrați marmelada într-un loc întunecat și răcoros.

Vizualizări: 827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: