Marșul spre București: minerii, aplaudati de locuitori- live text, galerie foto

14.20 - Minerii şi energeticienii din CE Oltenia, care au plecat din Rovinari luni, la 7.30, se apropie de Turceni. "Mai avem 10 kilometri până la termocentrală", a spus Manu Tomescu, lider sindical. Circa 60 de salariaţi ai CE Oltenia şi-au propus să meargă pe jos până la Bucureşti, pentru a atrage atenţia asupra problemelor din piaţa de energie.

11.30 - Minerii care au plecat pe jos la Bucuresti au iesit din Farcasesti. Ei au fost întâmpinați cu aplauze de  locuitori. Oamenii le-au oferit angajaților CEO paine, mere, sucuri si alimente pentru lungul drum. 

10.00 - Primarul din Fărcăşeşti, Dănuţ Bălu, alături de zeci de săteni, însoţesc minerii şi energeticienii pe raza comunei.

09.40 - Coloana de câteva zeci de mineri şi energeticieni a ajuns la Fărcăşeşti, o comună afectată de concedierile de la Minprest, precum şi de reducerile de personal şi salarii din minerit, care au avut loc în ultimii doi ani.

08.10 - O sută de rovinăreni s-au alăturat marșului minerilor la intrarea în Rovinari. Aceștia îi vor însoți câțiva kilometri. În grup sunt vicepreședintele CJ Gorj, Robert Filip, și Florin Ungureanu, consilier local.

07.40 - Dumitru Pârvulescu, președintele FNME, spune că nu a fost nicio intenție de dialog din partea autorităților înainte de plecarea la drum, deși se știe de două săptămâni de acest protest.

07.30 - Circa 50 de mineri și energeticieni au plecat la drum. Aceștia vor să parcurgă circa 40 de kilometri pe zi.

07.15 - Minerii s-au strâns deja la poarta termocentralei Rovinari, de unde vor pleca pe jos spre București, pentru a atrage atenția opiniei publice și guvernanților asupra problemelor din piața de energie. Drumul va dura circa zece zile si vor participa în jur de 50 de salariați ai CE Oltenia.

Galerie foto








Vizualizări: 12,355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: