Mărturia unor hoţi: „Am vrut să furăm dar nu am putut“

Trei tineri din Roșiorii de Vede, județul Teleorman, au fost reținuți după ce au încercat să fure banii din casieria unei stații GPL din Plopșoru. Pentru că au fost surprinși înainte de a pune mâna pe bani aceștia s-au urcat în mașină și s-au făcut nevăzuți. Tinerii teleormăneni s-au ascuns de oamenii legii și au fost prinși într-o pădure din Țicleni, după ce polițiștii au tras focuri de armă.

Cei trei tineri cu vârste cuprinse între 17 ani și 24 de ani erau în tranzit prin localitatea Plopșoru. Au oprit la stația GPL din localitate, iar în timp ce unul dintre ei purta discuții cu angajata societății pentru a-i distrage atenția, un altul a pătruns în cabina stației pentru a sustrage încasările din casa de bani. Fiind surpinși în timp ce încercau să fure, aceștia s-au urcat în mașină și au dat bir cu fugiții. Forțele de ordine din mai multe localități au conlucrat pentru prinderea lor și au și reușit după o urmărire ca în filme. Au fost prinși într-o pădure de pe raza orașului Țicleni.

„Ne-am speriat când s-a tras“

Aceștia au intrat pe un drum forestier cu mașina, pe care ulterior au abandonat-o. Polițiștii le-au dat de urmă iar pentru a-i prinde au fost nevoiți să folosească două focuri de armă, trase în plan vertical. "La data de 31 august a polițiștii din cadrul Postului de Poliție Plopșoru au fost sesizați prin apelul 112 de un bărbat, de 41 de ani, din comuna Plopșoru, despre faptul că trei persoane au încercat să sustragă o sumă de bani din stația GPL de pe raza comunei, însă fiind surprinși de acesta, au fugit cu un autoturism pe D.E. 79, spre Rovinari. La scurt timp cei trei tineri au fost identificați într-o pădure pe raza orașului Țicleni și conduși la sediul poliției", a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj.  

Tinerii au fost reținuți imediat iar joi, 1 septembrie, au fost prezentați în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. "Am vrut să furăm, dar n-am furat. Nu am putut. Ne-am speriat când au tras cu arma", a spus unul dintre tinerii reținuți, înainte de a intra la audieri. Cei trei tineri teleormăneni sunt acum cercetați pentru tentativă de furt calificat.

Galerie foto


Vizualizări: 1,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: