Le-au pus gând rău teribiliştilor. Scara de acces pe turnul de la CET, tăiată!

Autoritățile locale din Târgu Jiu au luat măsuri după ce în ultima vreme tot mai mulți tineri s-au aventurat pe vechiul turn de la CET, pentru a face poze sau chiar acrobații. Cei din administrație au tăiat câţiva metri din scara de acces, astfel încât să împiedice urcarea în turn. De asemenea, au pus și supraveghetori, care să monitorizeze, la anumite intervale, dacă urcă cineva sau nu.

Ultimul eveniment care a avut loc la CET Târgu Jiu i-a determinat pe cei din primărie să ia măsuri de urgență. Duminică, 28 august, un tânăr a avut nevoie de ambulanță după ce s-a urcat pe turn pentru a-și face selfie, dar nu a mai putut coborî din cauza unui roi de albine. Turnul CET din Târgu Jiu a devenit loc de atracție în special pentru cei care pentru cei care caută adrenalina. Un alt tânăr a mers cu un monociclu pe turn, s-a filmat, iar videoclipul a devenit viral pe internet.

Cum să ajungă pe turn, deşi scara a fost scurtată cu câţiva metri le spune chiar directorul din primăriei, Marius Ionescu. "Am desfăcut câteva tronsoane de la scară să nu mai aibă acces și mai întărim supravegherea cu patrule de la Poliția Locală. Periodic trec la anumite ore, aleatorii. De la sol scara se află acum la peste 20-25 de metri. Până acum scara era la baza conică, se puteau cățăra pe planul înclinat. Până acum de la sol să fi fost în jur de 7-8 metri. Practic a fost o modalitate a noastă de a-i descuraja. Până la urmă, cine vrea se urcă și cu cordelină și cu pivoți", a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu. Unii pot considera acum turnul şi mai interesant datorită accesului extrem de greu în vârf.

Administrația locală a intervenit cu utilajul de ridicat la înălțime, folosit pentru montarea instalațiilor pe străzi. În zonă nu există pază, cei din primărie nu pot bloca un echipaj de polițiști locali pentru fiecare imobil pe care îl deține.

Vizualizări: 1,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: