Masă caldă gratuită pentru elevii unei şcoli din Gorj, din luna martie

Peste 300 de elevi din Polovragi vor beneficia de masă caldă începând cu luna martie. Primăria Polovragi este singura din Gorj care participă la noul program pilot. Autorităţile locale aşteaptă să apară normele metodologice pentru a demara procedura de achiziţie. Potrivit primarului Gheorghe Epure, elevii vor lua masa în căminul cultural, urmând ca programul elevilor să fie prelungit cu încă o oră.

 Ministerul Educaţiei intenţionează să înlocuiască programul „Laptele şi cornul” cu o masă caldă, începând din anul şcolar 2017/2018. În prima fază, au fost selectate 50 de şcoli şi licee din România pentru a face parte dintr-un program pilot. Şcoala Generală nr. 1 Polovragi este singura şcoală din Gorj inclusă în programul pilot.

Potrivit autorităţilor locale, elevii acestei şcoli vor beneficia de masă caldă începând cu luna martie. „Meniul este 7 lei/zi de elev. Sunt 310 elevi care, cel  mai probabil, vor beneficia de masă caldă, începând cu luna martie. Vrem ca până la sfârşitul lunii februarie să demarăm procedura de achiziţie. Mă voi consulta şi cu colegii mei primari din Vâlcea, pentru că de acolo sunt mai multe şcoli care beneficiază de acest program”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Odată cu apariţia normelor metodologice, autorităţile vor stabili dacă elevii vor lua masa caldă în pauza mare ori după cursuri. „Vor lua masa la căminul cultural, unde avem amenajată sala pentru nunţi. E o sală cu mese, cu cameră frigorifică, cu vestiare, condiţiile sunt foarte bune. Nu ştim încă dacă masa caldă va fi servită în pauza mare ori la finele cursurilor. Cert este că se va prelungi programul elevilor cu o oră, pentru ca elevii să poată lua masa. Noi avem posibilitatea să-i aducem pe toţi deodată, dar nu vor putea servi masa în 20 de minute, cât este pauza mare”, a precizat Gheorghe Epure.

Aproximativ 100 de elevi din Polovragi beneficiază deja de masă gratuită prin intermediul unui After School, constituit de un ONG în parteneriat cu primăria. „Noi mai avem în derulare şi un program After School, demarat împreună cu un ONG, pentru clasele I-IV. Contribuţia noastră pentru anul şcolar încheiat a fost de 16.000 de lei, iar anul acesta vom aloca 20.000 de lei. Sunt vreo 100 de copii care beneficiază deja de masă, în cadrul acestui program. Este vorba de copii care provin din familii nevoiaşe”, spune Gheorghe Epure.    

Vizualizări: 465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: