A investit banii câştigaţi în Italia într-o firmă de transport colete

Idee ambițioasă a unui tânăr din Motru. Locuiește de mai bine de zece ani în Italia, timp în care a lucrat în diverse domenii care acum nu mai sunt atât de căutate. Astfel, a decis să înființeze o firmă de coletărie şi să transporte pachete din România în Italia și invers, după ce a observat că nu sunt astfel de firme care să ajungă și în zona din Italia în care locuiește. A investit câteva mii de euro în acest proiect pe care și-a propus să îl pună în aplicare chiar de luna aceasta. Cristian Vulpe speră ca într-o zi, când va câștiga suficienți bani pentru a-și face viața mai ușoară, să se întoarcă în țară. 

Cristian Vulpe are 33 de ani și este din Motru. A plecat din țară acum mai bine un deceniu dar fiind faptul că în zona sa nu găsea un loc de muncă stabil. A lucrat chiar și pentru Olservmin, un fost prestator de servicii pentru CE Oltenia. Ajuns în Italia a lucrat în construcții. I-a mers bine o vreme, până acum trei ani când acest domeniu a stagnat. Nu s-a dat bătut și s-a reprofilat. A început să repare mașini însă nici așa nu este mulțumit de câștiguri. După ce  a cercetat piaţa a decis să înființeze o firmă de transport colete. A pus bazele firmei Cristour Distribution, cu sediul la Runcu, în satul Bâltișoara, iar împreună cu un cumnat de-al său și-a propus să înceapă activitatea de transport colete chiar de luna aceasta. "Eu voiam să-mi cumpăr un furgon, doar pentru ce făceam în Italia, în domeniul mecanic, auto. Voiam să îl iau pentru a transporta sculele. Pe drum mi-a venit ideea aceasta văzând foarte multe microbuze care fac transport de colete și nu acoperă zona în care stau, Imperia-Liguria. Este în nordul Italiei, aproape de Franța", a spus Cristian Vulpe.

Vrea să se întoarcă acasă

Circa 5000 de euro a investit Cristian Vulpe pentru a pune pe picioare această afacere. S-a gândit și la tarifele pe care le va practica. Pentru cei care solicită să le fie transportate coletele în oraș va percepe 1 euro/kg iar pentru cei care vor dori să le ducă în afara orașului tariful va fi mai mare. "Doar ce am deschis firma. Anul acesta a ieșit licența și actele necesare. Am luat casa de marcat, aștept și cântarul. Vom avea la început o cursă pe lună. Vom prelua colete din zona Arad până la Craiova. Am făcut o pagină pe facebook și așa au început să mă contacteze oamenii. Vom colecta coletele de unde ne solicită clienții", a mai spus tânărul motrean.

În Italia, zonele vizate sunt: Liguria, Piemonte, Lombardia, Veneto, Trentino. Iar în țară: Arad, Timișoara, Hațeg, Petroșani, Târgu Jiu, Craiova, Severin. Cristian Vulpe și-a propus să înființeze și un site pentru firma sa, pentru a-şi prezenta mai bine serviciile.

Tânărul este căsătorit și are o fetiță. Locuiește cu soția în Italia și stau în chirie. Spune că va continua să reparare mașinile italienilor până își va pune firma pe picioare. Speră ca noua afacere să-i aducă și satisfacții financiare astfel încât într-o zi să se întoarcă acasă. "La Motru nu aveam ce să fac. În Italia am făcut de toate. Acasă stăteam cu părinții. Aș vrea să mă întorc acasă într-o zi. Să-mi fac o casă, o afacere. Sperăm că se va schimba ceva la noi ca să ne putem întoarce. Dacă nu voi reuși cu coletăria, mă voi axa pe altceva. M-am obișnuit", a explicat Cristian Vulpe.  

Vizualizări: 24,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: