„Masa pe roți, Târgu Jiu“, un nou serviciu social

Un nou serviciu social va fi funcțional la nivelul județului Gorj. Este vorba de „Serviciul mobil de acordare a hranei, masa pe roți“, care urmează să fie acordat de Direcția de Protecție Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Prin noul serviciu se va oferi hrană caldă sau rece, gratuită sau cu plata unei contribuții, persoanelor aflate în situații de dificultate sau în risc de excluziune socială, în vederea creșterii calității vieții acestora, a prevenitii și limitării unor situații de dificultate care pot genera marginalizarea și excluderea socială“, se arată în Regulamentul de organizare și funcționare, care urmează să fie supus aprobării în următoarea ședință de Consiliul Local. Numărul maxim de beneficiari va fi de 80.

Persoanele eligibile sunt cele care realizează venituri peste cel net lunar pentru o persoană singură, luat în calcul la stabilirea ajutorului social. Beneficiarii vor achita 30% din valoarea acestui venit.

Noul serviciu va avea cinci angajați, printre care un șef de complex, asistent social, psiholog, un administrator și muncitor.

Finanțarea este asigurată prin bugetul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: