Gorj: Cetățenii, consultați la poartă de asistentele comunitare

O dată cu încălzirea vremii, asistentele comunitare din comuna Bălești bat în lung și lat toată localitatea pentru a verifica starea de sănătate a localnicilor. Vizați sunt în special vârstnicii și cetățenii din categoriile vulnerabile. 

La primăria Bălești își desfășoară activitatea 5 asistente comunitare și de când se încălzește vrea o ia la pas prin toate satele localității ca să consulte oamenii. ”Acum că s-a încălzit vremea asistentele comunitare merg zilnic în teren, în toate satele și i-a tensiunea, și fac teste de glicemie și colesterol. La Bălești dintotdeauna s-au făcut aceste acțiuni, mai ales când vremea este frumoasă. Oamenii stau pe la porți, merg la muncă, stau în curte și îi găsim mai ușor decât iarna.  În sezonul rece asistentele merg la magazine, acolo unde oamenii vin să cumpere și le monitorizează tensiunea și glicemia acolo”, a precizat primarul Mădălin Ungureanu.

Asistentele comunitare nu doar merg din casă în casă la bătrânii cu probleme, dar se asigură că merg la consulturi de specialitate. ”La cazurile speciale pe care le au în monitorizare merg frecvent asistentele comunitare. Tot ele îi și programează la diferite consultații și noi ne ocupăm ca unitate administrativ teritorială și de transportul lor la policlinică sau la spital. Mereu ținem legătura în special cu cei care au probleme medicale”,  a mai spus Mădălin Ungureanu. 

Galerie foto




Vizualizări: 1,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: