Medic gorjean, la ICR Londra la invitația ambasadorului

Medicul gorjean Roxana Hotoboc, un doctor foarte apreciat în Marea Britanie, acolo unde s-a stabilit de ani buni și unde salvează vieți, a fost invitată de ambasadorul României în Marea Britanie la Institutul Cultural Român, din Londra, unde a participat la o întâlnire cu parlamentarii români privind soarta celor din diaspora.

 

Șapte parlamentari români au luat parte la discuții. "Am fost la sediul Institutului Cultural Roman din Londra, la invitatia Ambasadei Romaniei in UK, unde am participat la o intalnire cu grupul parlamentarilor romani care se ocupa de relatia Romania-UK, cu privire la diaspora. O intalnire interesanta, de 2 ore, in care cei 7 parlamentari romani ne-au vorbit despre ce face Romania, in cadrul relatiilor diplomatice cu UK, pentru a imbunatati viata comunitatii romanesti in UK. Se pare ca suntem cea mai consistenta comunitate romaneasca din tarile lumii, noi fiind peste 1200000 imigranti in UK.

Unul dintre invitati m-a amuzant cand a spus ca suntem esentiali in UK, ca englezii nu s-ar descurca fara noi! Si vorbea serios", a mărturisit medicul. 

Roxana Hotoboc lucrează la unul dintre cele mai mari spitale din Marea Britanie și este unul dintre cei mai apreciați medici din UK. 

"Stiti, ( cei care ma cunosc ), ca nu dau prea multi bani pe politicienii romani care au condus destinele Romaniei dupa Revolutie, si stiti ca am plecat din tara satula de coruptia si mizeria morala in care traiam! Si mai stiti ca nu m-am sfiit sa ii acuz pe politicienii romani de starea in care este Romania! Apoi, m-am descurcat in UK, si eu, si copiii mei, fara niciun sprijin din partea autoritatilor romane de orice nivel, pe fortele si munca noastra, iar acum e tarziu....suntem ok si suntem integrati in societatea engleza. Dar, spun cu drag ca Ambasadorul Romaniei in UK, doamna Laura Popescu, pe care am avut sansa sa o cunosc, este asa cum mi-as fi dorit sa fie reprezentantul tarii mele in UK! 

Ne face cinste, si asta ma face extrem de fericita", a mai scris medicul Roxana Hotoboc, pe Facebook. 

Vizualizări: 1,713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: