Masaj la domiciliu. Uite câteva ponturi!

Un masaj relaxant este ceea ce-ţi doreşti după o zi încărcată. Înainte să începi mişcările propriu-zise, aplică ulei pe corp. Acesta menţine căldura corpului şi face ca masajul să fie mai eficient. Iată câteva metode prin care te poţi relaxa fără să mai mergi la vreun salon de masaj.

   

Masează gâtul şi umerii timp de 5 minute. Aşază mâna dreaptă pe umărul strâng şi degetul mare undeva la baza gâtului. Presează asupra umărului şi mişcă degetul de-a lungul bazei gâtului. Fă aceeaşi mişcare şi pe dreapta, cu mâna stângă.  

Alte cinci minute le acorzi masării spatelui. Pentru spate poţi folosi 2 mingi de tenis băgate într-o şosetă. Te întinzi, iar şoseta cu mingile trebuie să fie sub spate. Mai exact. O minge pe o parte a coloanei şi cealaltă pe o altă parte. Cu sprijin în mâini şi picioare te deplasezi încet.

După o zi încordată, primele semne ale oboselii le simţi la picioare. Masează-ţi picioare, cinci minute, cu ajutorul unei mingi pe care o aşezi sub talpă.

 Lasă-ţi mai întâi toată greutatea pe ea, apoi rulează mingea uşor, de la călcâie la degete. Execută aceeaşi mişcare de zece ori, pentru fiecare picior.

Vizualizări: 1,981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: