Masca, obligatorie și în aer liber. Situația în Gorj

Membrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență au decis, luni seară, instituirea obligativității purtării măștii de protecție în toate județele unde rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 1,5 la mia de locuitori.

Gorjul se află la o rată de incidență de 1,43, anunță Direcția de Sănătate Publică Gorj. Sunt însă 16 localități care au depășit pragul de 1,51, cea mai ridicată rată de îmbolnăvire fiind în comunele Scoarța, Lelești, Bustuchin și Municipiul Târgu Jiu.

„Măsura se aplică la nivelul tuturor localităților dintr-un județ, dacă rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile la nivelul acestuia depășește 1,5/1.000 de locuitori, iar dacă la nivel județean rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, măsura se va aplica la nivelul localităților unde aceasta depășește 1,5/1.000 de locuitori”, se arată în decizia CNSU care ar urma să fie transpusă într-o hotărâre de guvern adoptată în cursul zilei de joi, 5 noiembrie.

Galerie foto


Vizualizări: 5,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: