Tratamentul bolnavilor Covid care rămân acasă, decontat și nu prea

Pacienții care sunt infectați cu noul coronavirus și se tratează acasă beneficiază de compensarea unor medicamente de către Casa de Sănătate. Șeful CAS Gorj, Daniel Șurlea, spune că în baza unei rețete se decontează medicamentele, mai ales atunci când vorbim despre antibiotice.

Unii dintre pacienții care se infectează cu noul coronavirus aleg să se trateze de acasă, atunci când vorbim despre simptome ușoare. Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, Daniel Șurlea, spune că sunt și anumite medicamente care nu se compensează, fiind vorba despre vitamine.

”Au dreptul la rețetă. Ce li se prescrie, se poate deconta. Acum că sunt și anumite vitamine, acestea nu intră în lista de decontare. Ce înseamnă antibiotice sau alte medicamente, acestea sunt compensate”, a spus Șurlea.  

Președintele Asociației Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, Mihai Moisescu, spune că un medic de familie poate prescrie o rețetă oricui, indiferent de boală.

”La ora actuală, există câteva schemă de tratament pentru această afecțiune. Medicul are dreptul să scrie orice pentru orice, fiind vorba despre medicație gratuită și compensată. Cine știe, să scrie, cine nu, să nu scrie. Pentru formele ușoare și ușor spre medii, tratamentul nu prea se compensează. Ca medic ai voie să dai tratament pentru orice boală, oricând și oricui”, a spus Moisescu.   

Vizualizări: 983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: