Prefect de Gorj: Zero locuri la ATI. Sunt pacienți pe lista de așteptare

Paturile de la secțiile de Terapie Intensivă din Gorj sunt ocupate la capacitate maximă. Autoritățile discută despre o suplimentare a numărului de paturi, însă se lovesc de o altă problemă, lipsa personalului medical.

Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, spune că sunt pacienți care au venit și din alte județe la Gorj. Indicele de infectare în municipiul Târgu Jiu a ajuns la 2,39. Situația va fi și mai gravă atunci când indicele va depăși 3 la mia de locuitori, mai spune prefectul.

”După cum știți, avem peste 500 de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile. În zona ATI sunt deficitari. Avem zero locuri și sunt probleme în a găsi locuri disponibile în țară. Avem o hotărâre de guvern care ne îndrumă spre ce măsuri trebuie să luăm. La Târgu Jiu indicele este de 2,39 la mia de locuitori, iar dacă se depășește cifra de 3 vom aplica diferite măsuri în zona HORECA, fiind sistată activitatea, școlile își vor desfășura activitatea online. La Gorj, indicele este de 1,34 la mia de locuitori”, a spus Pistol.

Pistol va propune suplimentarea paturilor de la ATI cu încă 10, pentru a putea face față numărului de solicitări. Sunt pacienți aflați pe lista de așteptare, din păcate.

”La această ora avem și pacienți din alte județe. Suntem obligați să-i primim. Există o propunere de a suplimenta locurile cu până la 10 paturi. Sunt persoane care se află pe lista de așteptare”, a mai afirmat prefectul de Gorj.

Vizualizări: 1,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: