Mașina ministrului depășește pe linie continuă și rănește doi oameni. Iohannis crede că e de vină drumul!

Doi oameni au fost răniți după ce mașina în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a depășit cu viteză pe linie continuă. Faza a fost filmată de un participant la trafic, la volan fiind, se pare, un ofițer SPP. Invitat să comenteze subiectul, președintele Iohannis nu a condamnat comportamentul abuziv din trafic, concluzia lui fiind că este nevoie de infrastructură. “Putem trage două concluzii: prima – că nu e bine să te grăbești, a doua – se vede clar nevoia dezvoltării infrastructurii. Autoritățile competente vor face investigațiile de rigoare”, a spus Iohannis.

Mașina în care se afla Lucian Bode și care a fost implicată în accidentul rutier din Argeș era condusă de un angajat al Serviciului de Protecție și Pază (SPP), au declarat pentru  HotNews.ro surse oficiale. Pentru că au fost rănite două persoane, a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar Poliția așteaptă informare oficială de la SPP pentru a putea trimite dosarul Parchetului Militar.

"Din verificările făcute de polițiștii Serviciului Rutier Argeș s-a stabilit că un autoturism Volkswagen Touareg care circula dinspre Vâlcea spre Pitesti, pe contrasens, a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar din sens opus, în condițiile efectuării unei depășiri neregulamentare. În urma evenimentului rutier au fost răniți șoferul primei mașini și o pasageră din al doilea autovehicul - o femeie de cetățenie poloneză. Și șoferul acestei mașini este tot de cetățenie poloneză. Ambele persoane care au suferit leziuni au primit îngrijiri medicale la fața locului, fără a fi necesară transportarea acestora la spital", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Argeș.

Iată cum vede președintele Iohannis incidentul în care a fost implicat Bode:

Pro TV: E diferită situația lui Bode de cea a lui Gabriel Oprea?
Iohannis: Cu greu pot fi comparate cele două spețe. Acum câțiva ani, un polițist a murit în acel accident. La Bode nu a fost vorba de o coloană, ministrul s-a deplasat cu mașina pusă la dispoziție de SPP.

Pro TV: Ar trebui să-și dea demisia?

Iohannis: Nu cred. Din informațiile mele, ministrul a stat pe banchetă, în spate.

Iată cum comenta în 2015 președintele Iohannis accidentul în care a fost implicat fostul ministru Gabriel Oprea, care și el a stat pe bancheta din spate. “Am avut o intervenţie ieri şi astăzi l-am invitat pe domnul Oprea la o discuţie. L-am sfătuit pe domnul vicepremier Oprea să-şi dea demisia. (...) I-am solicitat domnului Oprea demisia pentru proasta gestionare a crizei. După părerea mea, întreaga comunicare pe acest accident a fost catastrofală”.

Organizația civică Reset îi cere premierului Ludovic Orban să îl demită pe ministrul Transporturilor, Lucian Bode, în urma accidentului rutier provocat de șoferul acestuia, care a condus pe contrasens.

Comunicatul Reset:

Cerem demiterea ministrului Transporturilor, Lucian Bode!
Accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, amintește de accidentul provocat în octombrie 2015 de un alt ministru de tristă amintire, „generalissimul” Gabriel Oprea. Atunci, un polițist și-a pierdut viața pentru a deschide calea autoturismului în care se afla demnitarul.
Puțin a lipsit ca accidentul de acum câteva zile să aibă aceleași urmări tragice. Ca și atunci, nimeni nu a putut să explice care era urgența sau în ce misiune specială se afla demnitarul.
Astăzi, am adresat o scrisoare deschisă premierului Orban prin care îi solicităm să-l demită pe ministrul Bode.
Ministrul Transporturilor nu este regele șoselelor!

USR îi cere ministrului Transporturilor, Lucian Bode, să explice care era urgența de a se deplasa cu semnalizare acustică și luminoasă atunci când a avut loc accidentul și dacă a respectat legea sau a încercat să scape de cozile interminabile de pe drumul național 7 Sibiu-Vâlcea-Pitești, iar Poliției să anunțe ce verificări a făcut și ce măsuri a dispus.

Vizualizări: 4,825

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: