Romanescu, obligat să dea bannerele jos

Biroul Electoral Județean Gorj a dispus miercuri înlăturarea bannerelor cu chipul și numele lui Marcel Romanescu din Târgu Jiu. Romanescu, primar în funcție, este candidatul PNL pentru un nou mandat. Toți contracandidații lui au dat jos bannerele înainte de a începe campania electorală, în afară de el, care a încercat să dea impresia că este o acțiune de informare, nu propagandă electorală.

Trei partide au făcut contestație - PSD, PER și Partidul Verde - iar miercuri biroul electoral a dispus înlăturarea bannerelor. "Dispune înlăturarea bannerelor cu imaginea și numele candidatului PNL la funcția de primar al municipiului Târgu Jiu", este decizia BEJ Gorj.

Romanescu susținea că nu este vorba de bannere electorale, pentru că pe ele nu apare numele partidului și nici îndemnul “Votați!”. “Pe mine mă obligă legea să informez populația cu privire la activitatea primăriei”, a spus Romanescu, precizând că întâmplător este primul an când alege să facă această informare prin bannere. 

Potrivit legii, este considerat material de propagandă electorală orice se referă în mod direct la un candidat sau un partid politic. Pe bannerele lui Romanescu din Târgu Jiu apăreau numele și fotografia lui, nu numele Primăriei Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: