Maşini de lux, sub sechestru, la Târgu Jiu

Direcţia de Taxe şi Impozite Locale din Târgu Jiu are în prezent sub sechestru 62 de bunuri ale târgujienilor care nu şi-au achitat impozitele sau amenzile şi au strâns datorii an la rând. Cele mai multe sunt autoturisme, spun autorităţile locale, care nu de puţine ori au cerut ajutorul poliţiei pentru a identifica maşinile în trafic. Fără succes însă. „Pentru a se institui sechestru, nu contează neapărat suma, ci mai degrabă vechimea datoriei. Autoturismele sunt foarte greu de identificat, avem adrese trimise către Serviciul de Înmatriculări pentru a opri efectiv maşina în trafic. Doar două cazuri au fost identificate de Poliţie în trafic”, a declarat Mariana Budulan, şefa Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu.

Printre bunurile puse sub sechestru se numără autoturisme BMW, Volvo, Alfa Romeo şi chiar Toyota. De exemplu, chiar în prezent este sub sechestru un autoturism Toyota pentru o datorie de 6.609 lei, veche din anul 2010. „Am avut sechestru şi pe o spălătorie auto din oraş, însă s-a achitat, mai avem pe clădiri, terenuri, maşini de spălat, televizoare. Din totalul de 62 de sechestre, doar zece sunt pe alte bunuri, restul sunt sechestre pe maşini”, au mai spus reprezentanţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu.

Târgujienii pot scăpa de plata acestor datorii dacă timp de cinci ani la rând nu înregistrează venituri, nu apar bunuri pe numele lor şi nici conturi bancare.

Vizualizări: 3,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: