O haldă de steril din Cătunele a luat-o la vale

Halda de steril din satul Steic, comuna Cătunele, neutilizată de circa 15 ani, reprezintă un pericol pentru cetățenii din zonă. Halda nu a fost amenajată corespunzător, după ce nu a mai fost depozitat steril, şi există pericolul ca mai multe gospodării să fie inundate. Autoritățile locale spun că CE Oltenia trebuie să ia măsuri pentru a nu se ajunge în această situație. Halda s-a creat chiar pe vechiul traseu al râului Motru, care a fost deviat. „Halda nu este amenajată așa cum ar fi trebuit, dar nu există un pericol așa mare cum s-a întâmplat la Alunu. Am avut pretenții să se reevalueze situația ei, pentru că s-a mai lăsat în anumite zone. S-a mai dus 5-6 metri, spre canalul de gardă. Plantările nu s-au făcut cum trebuia. Fiind pe fostul râu Motru, apele noastre se acumulează în acest canal longitudinal cu halda. Canalul se află la baza haldei, iar halda s-a mai încrețit. Dacă s-ar înfunda, s-ar inunda câteva case din Valea Perilor, Valea Mănăstirii și Steic”, a declarat Florinel Țuilă, primarul comunei Cătunele.    

Pentru aceste neconformități, dar și pentru altele similare, autoritățile din Cătunele au spus că se judecă cu şefii CE Oltenia.

Autoritățile locale din Cătunele au așteptări și de la reprezentanţii Serviciului de Gospodărire a Apelor, dat fiind faptul că, într-o altă zonă, râul Motru „a mâncat” din haldă. „Este o zonă unde râul Motru și-a schimbat cursul și a intrat în haldă. A tras spre vechiul făgaș, în aval. S-a abătut cam 200 de metri. Se cer fonduri de la Apele Române pentru remedierea situației”, a mai spus primarul Țuilă.

Vizualizări: 4,856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: