Măsuri mai stricte în şcoli după crimele din ţară. Director: Mi se spune Cerber!

Tragediile de la Caracal şi Dâmboviţa au şocat o ţară întreagă şi i-au pus în alertă pe directorii de şcoli. Mulţi au înăsprit regulile în cadrul unităţilor de învăţământ, pentru ca siguranţa elevilor să nu fie pusă în pericol în niciun moment. 

Una dintre şcolile unde regulile sunt respectate ca la carte în ceea ce priveşte integritatea şi siguranţa copiilor este Şcoala Gimnazială „Pompiliu Marcea” din Târgu Jiu. Copiii din ciclul primar sunt aduşi de părinţi până la poarta şcolii şi de acolo sunt preluaţi de dascăli.

Nimeni nu intră în şcoală fără să fie identificat. „Noi facem ce facem de multă vreme, conform regulamentelor şcolare. Copiii de I-IV sunt aduşi de părinţi dimineaţa şi preluaţi de noi de la uşă şi îndrumaţi spre sălile de curs. La ora 12, respectiv 13, tot părinţii vin şi îşi preiau copiii. Este o isterie naţională cu ce s-a întâmplat şi la Caracal, şi în Dâmboviţa. Nu aş putea să spun că doar din cauza acestui fapt, dar Poliţia şi cei de la Poliţia Locală vin şi ne vizitează şcoala. Este un obicei. Noi avem protocoale încheiate cu ei. Trebuie să-i avem aproape de noi”, a explicat Rozica Pătrăşcoiu, directorul şcolii.

Unitatea de învăţământ este supravegheată video, tot pentru a spori siguranţa elevilor şi pentru a fi monitorizată toată activitatea din cadrul şcolii. Profesorii se asigură să închidă uşile în timpul orelor şi să nu intre niciun necunoscut în şcoală. „Este prea mult să intru acum într-o poveste. Uneori mi se spune Cerber. Am grijă personal să nu intre nimeni fără să mă anunţe pe mine sau măcar la Secretariat, unde primesc ecuson de Vizitator şi sunt conduşi la sala sau la profesorul pe care îl solicită. Am grijă pentru că suntem o şcoală mică, ne cunoaştem unii cu alţii, dar se pot întâmpla surprize şi atunci, ca să evităm la maximum acest lucru, închidem uşile laterale, uşile de acces ale elevilor în timpul orelor, le deschidem doar la pauză, iar cei care au treabă cu adevărat în şcoală vor intra doar pe intrarea principală”, a mai adăugat Rozica Pătrăşcoiu.

Părinţii îşi cunosc şi ei obligaţiile, dar tragediile petrecute în ţară i-au făcut să fie şi mai atenţi cu cei mici. „Este o decizie foarte bună. Nu mi se pare normal să intrăm noi în şcoală când vrem. Aducem copiii, sunt luaţi de la uşă de profesori, apoi venim să îi luăm la terminarea programului. Am văzut că sunt şi poliţişti în curtea şcolii. Îţi dă senzaţia că te simţi în siguranţă când vezi că se respectă regulile”, a spus o mămică.

„Aici au fost reguli stricte de când am adus copilul la şcoală şi este un lucru bun. Îi ştim în siguranţă la şcoală. Doar părinţii îi pot lua şi tot la poarta şcolii venim. Mi se pare un lucru normal să fie închise uşile în rest şi să nu intre nimeni în şcoală. Mai ales când am văzut cu toţii ce se poate întâmpla într-o clipă de neatenţie. Îţi ştii copilul la şcoală şi se întâmplă o tragedie”, a spus o altă mămică.

Vizualizări: 3,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: