De şapte ori mai puţini asistaţi social la Rovinari

Fabricile de componente auto, deschise în ultimii doi ani, la Rovinari, au scăzut substanţial numărul şomerilor din zonă. Şi lista beneficiarilor de ajutoare sociale s-a subţiat în ultimii ani. Faţă de 2016, în prezent sunt de aproape şapte ori mai puţini asistaţi social, iar autorităţile au în plan să ducă aproape de zero numărul celor care primesc bani de la stat.

Din 2016 până în prezent, primarul din Rovinari, Robert Filip, a reuşit să convingă mai bine de 200 de oameni care primeau ajutor social să renunţe la el pentru un loc de muncă. Câteva zeci de asistaţi social au fost transformaţi anul trecut în zilieri şi au fost angajaţi la primărie. Alţii şi-au găsit un loc de muncă la fabricile de componente auto care şi-au deschis porţile în ultimii doi ani la Rovinari.

Robert Filip a explicat că, în acest moment, la Rovinari mai sunt 41 de persoane apte de muncă pe lista celor care primesc ajutoare sociale: „În momentul când am venit la primărie, în anul 2016, erau aproximativ 270 de persoane la asistenţă socială care primeau lunar acei bani. Astăzi, după venirea fabricilor, după implementarea programului cu sistem zilier, mai avem doar 41 de persoane apte de muncă. Sperăm ca, în viitorul apropiat, să nu mai existe niciun om la ajutorul social mai ales că, după noua lege propusă de un deputat ALDE, vom putea să reuşim să le facem oferte de muncă de la fabricile din oraş, iar când aceşti oameni vor refuza aceste oferte de muncă, li se va tăia definitiv ajutorul social”.

Deja se fac demersuri cu oficialii celor două fabrici. Aceştia spun ce posturi au disponibile, iar ofertele sunt înaintate apoi către beneficiarii de ajutor social. „Noi vrem să încurajăm oamenii să meargă la muncă, nu să stea pe acea sumă de 200 şi ceva de lei. Am avut discuţii cu ei. Am fost şi înjurat. Sunt oameni care au fost învăţaţi să stea degeaba şi să primească aceşti bani. Le-am explicat că vor putea să primească mai mulţi bani de acolo, vor fi asiguraţi şi beneficiile sunt mai mari, au înţeles. Se caută forţă de muncă în oraş şi, după cele două fabrici, vine şi a treia în curând, şi atunci vom reuşi să cuprindem pe toată lumea. Şi atunci, numai cine nu vrea să muncească, nu va munci”, a mai adăugat edilul.

Vizualizări: 1,924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: