Măsuri noi pe drumul de coşmar Târgu Jiu-Vâlcea

Secţia Drumuri Naţionale Gorj anunţă o serie de măsuri pentru a evita şi alte incidente pe drumul ce leagă Târgu Jiu de Vâlcea. Ion Tudor, şeful SDN Gorj, a precizat că vor mări cursele de cilindrare, iar banda care nu este afectată de tratament va fi periată mai des pentru a împiedica astfel să mai sară criblură. Piatra are însă o dimensiune prea mare, spun șoferii, iar liantul nu este suficient, astfel că sute de parbrize au fost sparte în câteva zile.

Coşmarul şoferilor care tranzitează drumul naţional Târgu Jiu-Vâlcea ar putea lua sfârşit în maximum o lună, anunţă reprezentanţii SDN Gorj. Până atunci însă, Ion Tudor spune că se vor lua o serie de măsuri începând de luni pe acest tronson de drum. „Măsura luată de noi a fost să crească numărul de curse de cilindrare, să bătătorească mai bine şi să treacă de mai multe ori cu peria pe banda pe care nu se toarnă, pentru că sare piatră neprinsă pe banda pe care nu s-a prins emulisa şi alea sunt aruncate în parbriz”, a spus Ion Tudor, şeful SDN Gorj.

Constructor pe acest drum este o firmă din Craiova care a mai făcut astfel de tratamente pe drumurile naţionale, spune Tudor. „Eu înţeleg că oamenii sunt supăraţi, că s-a creat acest disconfort, dar trebuie să fim mai disciplinaţi, să nu depăşim coloana de maşini. Suntem noi de vină că este iresponsabil un conducător auto? Acest tratament era imperios necesar pentru că aderenţa scăzuse foarte mult, drumul devenise lucios şi nu mai prezenta siguranţă”, a mai spus Tudor.

La Poliţie, ca la bâlci!

Între timp, numărul celor care şi-au avariat maşinile pe acest drum creşte de la o zi la alta. Chiar primarul comunei Scoarţa, Ion Stamatoiu, mărturiseşte că postul de poliţie din comună a fost luat cu asalt de şoferi. „La poliţie la Scoarţa parcă ar fi o mare sărbătoare. Sunt foarte mulţi şoferi care vin cu plângeri, cu parbrize sparte şi accidente la postul de poliţie. Sunt zeci de plângeri, atât de la cetăţenii din Scoarţa, cât şi de la participanţii la trafic din alte zone”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul din Scoarţa. 

Criblura face victime

Un șofer de 42 de ani a fost rănit și a ajuns vineri la spital, în urma unui accident rutier care a avut loc pe DN 67. Șoferul mergea dinspre Târgu Jiu spre Vâlcea, dar la Scoarța a pierdut controlul volanului și a izbit un copac. În urmă cu trei zile, tot în Scoarța, alte trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier. Șoferii nemulțumiți s-au mobilizat pe Facebook și vor să facă un protest.

Vizualizări: 6,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: