Măsurile CE Oltenia după incendiul de la termocentrala Turceni

Incendiul izbucnit în seara de 13 martie la termocentrala Turceni a fost lichidat după câteva ore bune. Intervenţia a fost una dificilă, incendiul fiind la înălţime, dar şi din cauza fumului gros. Complexul Energetic Oltenia a precizat într-un comunicat că salariaţii nu au fost în pericol, incendiul fiind la grupul energetic nr. 7, scos din funcţiune.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj anunţă că a deschis dosar penal pentru distrugere din culpă în urma incendiului izbucnit în seara de 13 martie la termocentrala din Turceni. Un dispecer a anunţat că la blocul şapte al termocentralei a izbucnit un incendiu, la dulapurile electrice de comandă.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, care au intervenit pentru stingerea incendiului. „Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, a reieşit faptul că în urma incendiului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale. Cercetările continuă pentru stabilirea cauzei şi împrejurărilor producerii incendiului”, anunţă IPJ Gorj. La rândul lor, cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au precizat că pagubele sunt în curs de evaluare. Cauza probabilă este un scurt-circuit la un aparat de comandă şi control defect.

Grupul nu era în funcţiune

Incendiul s-a manifestat cu o degajare de fum ce a îngreunat intervenţia echipajelor de pompieri, dar care nu a determinat poluarea accidentală a zonei limitrofe centralei, arată CE Oltenia într-un comunicat.

„Înlocuirea cablurilor afectate va fi asigurată din stocurile existente şi din dotarea instalaţiilor dezafectate care se află în conservare, fără a fi necesare investiţii noi”, mai arată sursa citată.

Complexul Energetic Oltenia a precizat că grupul energetic nu se află în funcţiune, fiind retras din exploatare pentru lucrări de reparaţii, astfel că evenimentul nu a afectat buna funcţionare a Sistemului Energetic Naţional şi nu a reprezentat un pericol pentru salariaţi.

Vizualizări: 1,797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: