Mătăsari: Sală de sport modernizată pe banii UE

Liceenii Colegiului Tehnic Mătăsari îşi vor desfăşura orele de sport într-o sală modernă. Primăria Mătăsari a depus, prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Sudul Gorjului, un proiect pentru reabilitarea clădirii şi urmează să semneze contractul de finanţare.   

Sala de sport a Colegiului Tehnic Mătăsari deserveşte aproape o mie de elevi, atât din localitate, cât şi din Slivileşti sau Dragoteşti. Directorul Ion Săceanu spune că sala de sport a liceului nu a mai fost recondiţionată din 1981, anul în care a fost edificată. Primăria comunei Mătăsari a demarat procedurile în vederea obţinerii de fonduri europene pentru reabilitarea acestui imobil. Proiectul a fost depus spre finanţare la GAL Sudul Gorjului, grupul de acţiune locală din care face parte. Este vorba de circa 60.000 de euro, bani necesari pentru schimbarea pardoselii, amenajări interioare sau modernizarea sistemului de iluminat şi de încălzire.

„Ne dorim ca lucrările de modernizare a sălii de sport a liceului să fie realizate cât mai repede astfel încât elevii să desfăşoare activităţile sportive în mai bune condiţii începând cu anul şcolar viitor”, a declarat Irinel Rasoveanu, inspector în cadrul Primăriei Mătăsari.

Totodată, primăria va aloca din bugetul local bani pentru dotarea sălii de sport cu noi echipamente specifice. Sala de sport rămăsese singurul obiectiv al Colegiului Tehnic Mătăsari care nu era modernizat.

Vizualizări: 650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: