Bătrâni ajutaţi de primărie să meargă la doctor ori la cumpărături

Bătrânii singuri din Târgu Jiu primesc o mână de ajutor. Cinci asistenţi din cadrul Direcţiei pentru Protecţie Socială Târgu Jiu ajută aceste persoane să meargă după o reţetă, să plătească facturile ori să ajungă la cumpărături.

Fiecare dintre cei cinci asistenţi au în atenţie cel puţin trei persoane pe care le vizitează în fiecare zi. Le ajută să ajungă la un medic ori la alte activităţi zilnice. „Pot să desfăşoare diverse activităţi. Un medic, un jurist pot participa la întâlniri cu bătrânii. Avem şi cinci asistenţi care oferă îngrijire la domiciliu. Fiecare are în evidenţă minimum trei cazuri pe care le vizitează în fiecare zi”, a explicat Alina Toader, directorul Direcţiei pentru Protecţie Socială Târgu Jiu.

Cei care sunt în atenţia asistenţilor sociali sunt persoane singure, cu vârste de peste 58 de ani. Acestea pot solicita sprijinul Direcţiei pentru Protecţie Socială. În baza solicitării lor, va fi făcută o anchetă, după care se va stabili dacă vor primi sprijin. „Să fie persoane singure. Faptul că sunt persoane în vârstă, au şi anumite probleme de sănătate. Nu oferim asistenţă medicală pentru aceste probleme de sănătate decât sprijin în realizarea activităţilor zilnice. Colegii noştri pot însoţi aceste persoane să obţină diverse documente necesare, a unei reţete, a unui consult medical. Sunt îndrumaţi să obţină aceste documente, iar acest lucru înseamnă mult pentru o persoană singură, vârstnică şi vulnerabilă până la urmă”, a mai transmis Alina Toader.

Vizualizări: 439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: