May Lily, un nou concept de tabără pentru copii

Reprezentanții unui centru de limbi străine din Craiova organizează de patru ani tabere de engleză și germană. În ultimii doi ani, au ales printre destinațiile pentru desfășurarea taberelor o pensiune din comuna gorjeană Mușetești, unde au realizat câteva trasee pentru drumeții. Pentru că acestea sunt folosite și de alți turiști, reprezentații centrului au luat legătura cu autoritățile locale din Mușetești pentru omologarea acestor trasee și înscrierea lor în circuite.

La tabăra de limbi străine, organizată pentru al doilea an consecutiv în comuna Mușetești, participă 40 de copii și adolescenți din Târgu-Jiu și Craiova.

Majoritatea din cei prezenți în tabără nu sunt la prima participare. ”Tabăra May Lily este un concept creat în urmă cu patru ani și de fapt este un model de stil de viață sănătos, explorarea naturii, sport și activități educative și creative pentru dezvoltarea abilităților, engleză și germană. Centrul funcționează de 8 ani, dar de patru ani am început să organizăm tabere de vară de engleză și germană în diferite zone din țară, iar în comuna Mușetești suntem pentru al doilea an consecutiv. Am descoperit aici o pensiune care ne asigură autonomie, este un complex în afara comunității și ne oferă mult spațiu. Avem tot felul de activități. Pe lângă cursurile de germană și engleză, facem drumeții pe jos sau cu bicicletele, avem tot felul de jocuri de echipă, karaoke, foc de tabără, cinema în aer liber”, a declarat Constantin Crăițoiu, directorul executiv al Centrului de Limbi Străine.

Anul trecut, când au venit în tabără la Mușetești, tinerii au făcut trasee pentru drumeții, pe care acum vor să le omologheze și să le introducă în circuit, după ce au văzut că și alți turiști le-au parcurs.

”Noi avem niște trasee de bicicletă pe teren accidentat aici, la Mușetești, și am delimitat niște trasee prin pădure pentru drumeții pe care le-am diferențiat pe culori în funcție de gradul de dificultate. Pentru că am văzut că au fost parcurse și de alții, am luat legătura cu autoritățile locale de la Mușetești să le omologăm. Vrem să demarăm procedurile în acest sens”, a mai spus Constantin Crăițoiu.

Galerie foto



Vizualizări: 1,389

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: