Medic condamnat, părinţi despăgubiţi. „Banii nu ne aduc fetiţa înapoi şi nu ne alină bătrâneţile”

Familia Ralucăi Tulic, tânăra de 17 ani ucisă de o injecţie, au reacţionat după ce au aflat sentinţa pronunţată de judecători împotriva medicului ORL Carmen Braia. „Banii nu ne aduc fetiţa înapoi și nici nu ne alină bătrâneţile”, spun părinţii fetei. Instanţa l-a condamnat pe medicul care s-a ocupat de adolescentă la trei ani de închisoare cu suspendare. În această perioadă, nu va putea nici să profeseze. Până la o decizie definitivă a instanţei, atât medicul, cât și complicele lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Instanţa a stabilit și despăgubiri pentru familia Tulic. 400 de mii de euro, despăgubiri morale și 20 de mii de lei, prejudiciu material. Nicio sumă nu o poate înlocui însă pe tânăra moartă din neglijenţa doctorului Carmen Braia. „Dacă era închisoare cu executare, mi se părea echitabil. Dar așa, ce pot să spun? Dumnezeu e mare. Pe fetiţa mea nu o mai aduce nimeni înapoi. Nu am fi vrut banii. La bătrâneţe, însă, cine mai întreţine omul? Copiii, dacă are. Dacă nu, alini bolile bătrâneţii cu banii. Suferinţa îmi va rămâne în inimă până mor”, ne-a mărturisit Radu Tulic, tatăl victimei.

Rămân la spital până la o decizie finală

Atât medicul Carmen Braia, cât și asistenta Mariana Ionicioiu își desfășoară activitatea la Spitalul Judeţean. Conducerea unităţii medicale așteaptă o decizie finală a instanţei „Până în acest moment, nu am primit nimic oficial de la instanţa de judecată. Cele două sunt salariate ale Spitalului Judeţean și desfășoară activitate medicală până când ne va interzice cineva să le mai prelungim contractul. Așteptăm decizia definitivă a instanţei”, a explicat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

A vrut să scape basma curată

Medicul a fost găsit vinovat inclusiv pentru falsificarea fișei medicale a pacientei. Acest lucru a fost semnalat de procurori în rechizitoriul întocmit la începutul acestui an. În demersul său, medicul a avut și un complice. „S-a reţinut că inculpata Braia Carmen, împreună cu inculpata Ionicioiu Mariana, după decesul persoanei vătămate, au modificat foaia de observaţie clinică generală, întocmită pe numele acesteia. Au consemnat menţiuni suplimentare care nu corespund realităţii, în sensul că a fost dispusă efectuarea testului obligatoriu de alergie la medicamente”, ne-a explicat Florin Bocai, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Raluca Tulic a venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, în anul 2011, pentru a se trata de amigdalită. Adolescenta a murit după un şoc anafilactic, după ce i-a fost făcută o injecţie cu antibiotic, fără a fi testată alergenic. 

Vizualizări: 4,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: