Condamnare definitivă! Patroana de la Bijuteria Katy nu mai are voie în afaceri

Curtea de Apel Craiova a confirmat în mare parte verdictul pe care Tribunalul Gorj l-a dat în primăvară în dosarul de evaziune fiscală în care a fost inculpată Ecaterina Zorzetti. Mult mai cunoscută drept „patroana de la Bijuteria Katy”, femeia de afaceri a reuşit să convingă instanţa din Craiova doar în privinţa diminuării pedepsei cu câteva luni, după ce a achitat integral prejudiciul, dar sentinţa de la Târgu Jiu a fost menţinută în mare parte.

„Reduce pedeapsa aplicată inculpatei prin hotărârea apelată la 8 luni închisoare. (...) Impune inculpatei obligaţia de a frecventa unul dintre programele de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Gorj sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale. Obligă apelanta parte civilă la 100 lei cheltuieli judiciare statului”, a stabilit acum instanţa din Bănie.

Menţinerea verdictului de la Tribunalul Gorj presupune inclusiv obligaţia inculpatei de a presta muncă în folosul comunităţii, totul după ce, în urmă cu câţiva ani, a decis să nu înregistreze în documentele contabile ale restaurantului său toate porţiile consumate la diverse evenimente.

Anchetatorii au descoperit evaziunea fiscală şi de aici condamnarea de acum şi trimiterea femeii de afaceri printre femeile de serviciu la o şcoală din zona centrală a municipiului. „Pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în condiţiile prevăzute de Legea 253/2013, la Primăria Municipiului Tg. Jiu, judeţul Gorj sau Şcoala Gimnazială Săvoiu Târgu Jiu, Jud. Gorj. (...) În baza art. 12 din legea nr. 241/2005 dispune ca inculpata Zorzetti Ecaterina să nu fie fondator, asociat, director sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale, iar dacă a fost aleasă, este decăzută din drepturi. În baza art. 13 din Legea nr. 241/2005 la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, o copie a dispozitivului hotărârii va fi trimisă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Constată că inculpata în cursul urmăririi penale a achitat integral prejudiciul în sumă de 44.406 lei”, a stabilit Tribunalul Gorj în primăvara acestui an, decizia fiind menţinută acum şi la Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 21,265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: