Medici izolați în spitalul din Motru

Pandemia cere sacrificii, iar cei din prima linie în lupta cu noul virus nu s-au dat înapoi în Gorj. Mai mulți medici și asistente din Spitalul Municipal Motru chiar s-au izolat în saloane special amenajate numai să nu-și pună în pericol familiile ori celelalte cadre medicale.

După zile bune în care nu au mai avut internări în spital, cadrele medicale din Motru au noi pacienți suspecți de Covid 19. Le-au fost luate probe și așteaptă rezultatele. Deși nu este spital suport pentru coronavirus, medicii de la unitatea spitalicească din Motru au fost și ei în contact cu pacienți infectați, în zonă declanșându-se în ultimele două săptămâni un focar de Covid 19 la fabrica de confecții din oraș.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a vorbit, la Radio Infinit, despre situația de la spital, unde medici și asistente s-au izolat în spital să nu riște să ducă virusul acasă. „A fost o ușoară relaxare în ultima săptămână, în care nu am avut nicio internare. Acum au venit pacienți cu suspiciuni din nou. Am avut mulți pacienți în spital. Ca să nu pună în pericol familiile sau celelalte cadre medicale, medicii foarte puțini pe care îi avem de interne sau alte specialități care să asigure asistența medicală chiar s-au izolat o perioadă în spital, în saloane speciale, și asistente medicale care s-au izolat pe rând în spital, în așa fel încât au redus la minimum riscul să transmită, să ia virusul din saloane și să-l transmită mai departe”, a explicat edilul din Motru.

Jianu admite că toate cadrele medicale sunt obosite după perioada de foc prin care au trecut, dar spitalul este pregătit. Sunt stocuri suficiente de echipamente de protecție și speră să nu mai fie niciun cadru medical infectat. O asistentă medicală care lucrează acolo a fost infectată cu Covid 19, dar, din spusele primarului, ea ar fi căpătat infecția în afara spitalului, și nu de la pacienții confirmați. „Medicii, asistentele sunt obosiți, dar e o situație care presupune un efort mai mare decât de obicei. Spitalul din Motru vine și în sprijinul Spitalului Târgu-Cărbunești. Avem niște medici acolo. Doi interniști, un anestezist detașați acolo”, a mai spus Gigel Jianu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: