Medicii care trebuie să țină loc și de cardiologi și de diabetologi reacționează. Este ilegal și nu avem competență

Un număr de 12 medici au reacționat printr-o adresă trimisă managementului spitalului din Târgu Jiu, după ce conducerea a comunicat publicat faptul că gărzile pe care ar trebui să le țină medicii cardiologi o vor susține cei de la Medicină Internă. Tot cei de la Medicină Internă asigură și Cabinetul de Diabet Zaharat, unde, de asemenea, nu există medici.

Practic, aceștia devin buni pentru orice secție, chiar dacă nu au competență. 

Cei 12 medici care și-au pus parafa pe această adresă acuză conducerea că nici nu i-a consultat atunci când a făcut acele afirmații publice, într-un comunicat de presă, și că în zilele sărbătorilor de iarnă doar ”protecția divină asupra activității medicale” a făcut să nu fie victime, în lipsa cardiologilor de gardă. În plus, ei amenință cu încheierea contractului.


”Medicii de specialitate medicină internă și nefrologie au efectuat doar trei luni de stagiu cardiologie insuficient pentru a asigura activitatea medicală în linia de gardă cardiologie, depășindu-și astfel competența. Nu am fost informați despre faptul că nu există activitate medicală continuă la linia de gardă cardiologie și nici nu a fost solicitat un punct de vedere medicilor ce susțin activitatea în linia de gardă Medicală 1 Gastroenterologie cu privire la acest aspect. De asemenea, menționăm că nu am fost informați și nu s-a solicitat niciun punct de vedere referitor la adăugarea notei suplimentare din graficul de gărzi afișat pe site-ul instituției. Menționăm că a fost transmisă o informație eronată în comunicatul de presă referitor la faptul că activitatea linia de gardă cardiologie din zilele 30, 31 decembrie și 1 ianuarie 2024 că ar fi fost asigurată de către linia de gardă medicală 1 Gastroenterologie”, se arată în adresă.

Medici amenință că renunță la garda la medicină internă.


”Nu au fost raportate incidente cu privire la asigurarea asistenței medicale datorită protecției divine asupra activității medicale din aceste zile. Impunerea asigurării urgențelor cardiologice de către medicul de gardă din linia de gardă Medicală 1 Gastroenterologie în zilele din care linia de gardă specialitatea cardiologie nu este asigurată este ilegală și abuzivă. Astfel, ne vedem nevoiți să întrerupem contractul privind activitatea medicală în linia de gardă medicală 1 gastroenterologie”.

Vizualizări: 3,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: