Spitalul explică cum își vor lua diabeticii tratamentul în lipsa unui medic specialist

Pacienţii din Gorj, suferinzi de diabet au rămas fără programări. Prefectul Iulian Popescu spune că personalul medical a primit indicații, din partea managementului, să sune toți pacienții și să anuleze programările de la cabinetul din Policlinica Târgu Jiu.


”Am primit sesizări telefonice că la policlinica Spitalului Județean, la Spitalul 700, există un singur cabinet pentru diabet și că era un medic care venea, nu venea, n-am înțeles, avea o situație incertă. S-a promis de către conducerea spitalului că se va rezolva, că a avut discuții cu medici și astăzi au primit telefon din partea managementului spitalului, iar personalul medical de la policlinică trebuie să sune toți oamenii care au fost programați pe luna ianuarie, pentru că n-o să vină niciun medic în luna ianuarie. Adică nu există consultație pe diabet toată luna. Și înțeleg că programările sunt cam la 30/zi plus încă 20 de persoane care vin fără programare. Adică 50 de oameni în fiecare zi, înmulțiți cu numărul de zile, nu mai beneficiază de un serviciu. Managementul a spus personalului medical să-i sune ca să anuleze rezervările și să-i îndemne spre mediu privat”, a spus Iulian Popescu, la Radio Infinit.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a venit cu un punct de vedere , în ceea ce privește declarațiile prefectului de Gorj:


"Având în vedere prevederile art 24, pct. (4) al Ordinului președintelui CNAS nr 180/2022 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate curative, a fost desemnat un medic de specialitatea medicină internă care va prescrie tratamentul pacienților diagnosticați cu diabet zaharat.
Medicul de medicină internă din cadrul Cabinetului de specialitate din Ambulatoriul Integrat va asigura tratamentul pacienților cu diabet zaharat în baza scrisorii medicale transmise de medicul specialist și va emite prescripție electronică cu antidiabetice non-insulinice sau cu insulinăpentru perioada recomandată în scrisoarea medicală. 
Pentru asigurarea continuității Programului Național de Diabet Zaharat, în perioada noiembrie-decembrie 2023 a fost încheiat un contract de prestări servicii cu un medic diabetolog.
Doi medici tineri, care au absolvit examenul de specialitate în centrele universitare din București și Timișoara, vor fi angajați la SJU Târgu-Jiu prin contract de prestări servicii, aceasta fiind singura modalitate legală disponibilă, căci posturile sunt blocate de prevederile Ordonanței 115/2023. Contractele vor fi încheiate în momentul în care Ministerul Sănătății va elibera diplomele de medic specialist", a fost mesajul SJU.

Vizualizări: 1,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: