Medicii din Republica Moldova, doriți la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj

Tinerii medici din Republica Moldova sunt "în vizorul" celor de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj! În încercarea de a rezolva deficitul de medici de care instituția se lovește de ani buni, managerul unității are în plan atragerea de specialiști, recent ieșiți de pe băncile Universității de Medicină din Chișinău. 

În luna iunie, conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj va scoate la concurs nu mai puțin de 5 posturi de medici. Este o nevoie acută de personal în plus, dar atragerea de specialiști s-a dovedit o misiune imposibilă pentru foștii manageri ai SAJ Gorj. Asta în condițiile în care, salariile medicilor de pe Ambulanță sunt unele dintre cele mai mari din sistemul de sănătate. Salariul de bază este de aproximativ 16 mii de lei.

Acum Tiberiu Tătaru va încearca o strategie nouă pentru a coopta specialiști în echipa sa.

„Serviciul Județean de Ambulanță Gorj încă mai are nevoie de medici. În această idee, am avut câteva discuții cu reprezentanții Universității de Medicină din Chișinău. Avem, dacă putem să-i spunem așa o colaborare în sensul de a populariza concursul organizat de noi. Să sperăm că vor veni candidați care să se înscrie la concurs. Vor cinci posturi de medici cu normă întreagă", a managerul SAJ Gorj, Tiberiu Tătaru.

În județul Gorj mai profesează medici veniți din Republica Moldova. Doi dintre cei mai renumiți medici ai Spitalului Județean din Târgu Jiu, anesteziștii Lucian Antohi și Ion Crețu sunt de peste Prut, dar au ales să se dedice pacienților din județul Gorj. Ion Crețu este și șeful secției ATI 1. 

Vizualizări: 730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: