Spital din Gorj, în colaps. Director: Intrăm în faliment!

Situație complicată la Spitalul Orășenesc din Novaci. Managerul unității medicale se plânge de probleme cu banii. Are furnizori de medicamente și materiale sanitare care nu au fost plătiți de la finalul anului trecut. Spitalul abia are bani să achite salariile și utilitățile. „Intrăm în faliment”, se teme managerul unității medicale.

 

Factura la curent încă nu a venit în acest an. Managerul spitalului, Emil Grigore, spune că nu știe de unde va face rost de bani. Încă nu a încheiat contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Ultima promisiune a fost că acesta va fi semnat începând cu data de 1 iunie.

 

„Nu ne-a venit factura de curent deloc pe anul acesta. Suntem în luna mai. Vă dați seama ce înseamnă când vine factura la curent? Că totul, la mine, este pe curent, și boilere, și tot. Am furnizori de medicamente neplătiți din decembrie, pentru materiale sanitare. Nu știu unde vom ajunge. Am depus un memoriu la Casa de Sănătate Gorj, voi depune și mai departe. Bănuiesc că nu sunt singurul în această situație”, a spus directorul spitalului din Novaci.

Probleme ar putea apărea și cu plata salariilor sau utilităților. Până și lucrările pentru obținerea autorizației de la pompieri în caz de incendiu au fost stopate pentru că spitalul nu și-a mai permis să le continue. Acum riscă o nouă amendă pentru că nu s-a conformat.

 

Managerul spitalului, Emil Grigore, a declarat la un post local de televiziune că va face un memoriu și autorităților centrale, în care va semnala problemele cu care se confruntă. „Avem în derulare investiții pentru autorizația de la ISU. A trebuit să amân puțin lucrările pentru că nu am de unde să plătesc acești bani. O să vină ISU, o să mă amendeze din nou că nu s-au terminat lucrările. Cui să explici că n-ai contract dacă nu ai bani să plătești. Am primit doar verbal un răspuns de la Casa de Sănătate. O să fac și la Minister, la Casa Națională. Cineva trebuie să știe ce se întâmplă în teritoriu. Intrăm în faliment. Eu, din 2014, nu am avut niciun fel de problemă cu banii. Am stat foarte bine până anul acesta. Acum, de la 1 ianuarie, mă gândesc cum să fac să plătesc salarii, utilități și ce să fac cu pacienții”, a mai spus Emil Grigore într-o emisiune la TV Sud.

 

Vizualizări: 6,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: