Meditaţiile sunt o afacere

Chiar şi cadrele didactice fentează legea. Meditaţiile s-au dovedit a fi o afacere bănoasă, pe care mai nimeni nu recunoaşte că o face în mod oficial. În judeţul Gorj numai 10 cadre didactice şi-au înregistrat la Direcţia Finanţelor Publice veniturile pe care le obţin în urma pregătirilor în particular a elevilor. 
Numai 10 profesori din judeţul Gorj au recunoscut oficial că fac meditaţii cu elevii. Ei şi-au declarat la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj veniturile realizate în urma pregătirilor în particular cu elevii. „În evidenţele Direcţiei de Finaţe, sunt înregistraţi până la această dată zece profesori ca persoane fizice autorizate care desfăşoară activităţi de meditaţie şi care îşi declară corect veniturile obţinute din acestă activitate”, precizează Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Finanţe Publice Gorj.
Reprezentanţii finanţelor susţin că numărul profesorilor care fac meditaţii este mult mai mare, însă majoritatea au societăţi comerciale, iar pregătirile în particular constituie o activitate secundară „Precizăm că numărul lor nu este aşa de mic pentru că sunt şi profesori care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unor societăţi comerciale. Acest societăţi au diverse obiecte de activitate conform clasificării economice naţionale. Profesorii care desfăşoară activitatea de meditaţie şi nu sunt înregistraţi, şi nu declară venituri intră sub incidenţa legii cu privire la prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale”, spune Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Finaţe Gorj
Dacă vor fi prinşi că fac meditaţii, profesorii vor fi sancţionaţi contravenţional, însă până atunci pot să profite la maxim de afacerea care le aduce lunar venituri considerabile. Şi cadrele didactice se pare că profită la maxim de zicala românească ,, hoţul neprins, negustor cinstit,,.


Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: