Medservmin și Minprest, somate să-și caute contracte în afara mineritului

Complexul Energetic Oltenia le-a cerut celor două firme unde este acționar majoritar să-și extindă activitatea și în afara companiei. Medservmin și Minprest depind în principal de activitatea producătorului de energie. Directorii celor două societăți prestatoare de servicii pentru companie trebuie să caute și alte contracte ca să poată supraviețui.

Reprezentanții companiei susțin că, pe lângă alte contracte și servicii pe care să le asigure cele două firme care depind aproape 100% de activitatea Complexului Energetic Oltenia, și autoritățile locale și județene ar trebui să se implice mai mult ca să atragă noi investitori.

La momentul actual, cărbunele nu are o alternativă. Cum mineritul se va restrânge în fiecare an, județul are nevoie de alți investitori și alte afaceri astfel încât oamenii să nu rămână pe drumuri.

Ion Rușeț susține că aleșii locali ar trebui să se implice mai mult ca să atragă fonduri din banii destinați tranziției juste. “CEO a cerut celor două firme la care este acționar majoritar, la Medservmin și Minprest, să găsească o piață exterioară complexului. Venind fondurile pentru tranziție justă, Consiliul Județean, primarii și Consiliile Locale trebuie să acceseze aceste fonduri și să creeze o alternativă și pentru o parte din lucrătorii din aceste companii și pentru tineret. Va fi foarte dificil în această perioadă, dar va necesita un efort mult mai mare din partea aleșilor locali”, a explicat Ion Rușeț, consilier al Directoratului CEO, la Radio Infinit. 

Medservmin prestează servicii medicale, în timp ce Minprest are o activitate mult mai diversă.

Vizualizări: 5,122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: