Merg 18 luni pe bicicletă pentru copiii cu Sindrom Down

În perioada 1-4 octombrie 2021, Asociaţia Down Art Therapy este gazda proiectului internațional BikeUp & Down la Tg-Jiu. Emilie și Davy Sanchis parcurg pe bicicletă, timp de circa 18 luni, 14.000 de km din Blois, Franța, până în Noumea, Noua Caledonie.

Astfel, ei promovează incluziunea prin sport a persoanelor cu dizabilități mintale, în special Sindrom Down, cât și un stil de viață sănătos, prietenos cu mediul înconjurător. De asemenea, ei strâng fonduri pentru 2 asociații dedicate Sindromului Down, DS France și DS International.


"În prezent, derulăm diverse activități împreună în orașul lui Brâncuși. După ce ieri am vizitat împreună Muzeul de la Curtișoara, Casa Memorială Brâncuși și Mănăstirea Tismana, astăzi, vom parcurge în Tg-Jiu, pe bicicletă, o distanță simbolică de 3.21 km. Plecarea va fi din centrul orașului, de la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, la ora 13.21 și destinația este Coloana Infinitului. Alături de noi vom avea membri ai Asociației Trix Bike", a transmis Asociaţia Down Art Therapy. 


Luni, 4 octombrie, la ora 11.00, va fi o întâlnire cu beneficiarii Centrului "Christian" Tg-Jiu. 

Vizualizări: 547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: