Mesaj RO-Alert în Gorj. Nu vă apropiați de malurile Jiului

Locuitorii din Târgu Jiu și din alte localități aflate pe malul Jiului au primit vineri, aproape de oea 10.00, mesaj RO-Alert în legătură cu inundațiile care se anunță. În mesaj se trimit avertizări cu privire la posibilitatea depășirii cotelor de inundație pe Jiu. "Nu traversați Jiul prin apă și nu vă apropiați de malurile acestuia", este mesajul transmis pe telefoanele mobile de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

Situația critică ar putea fi depășită la ora 12.00. Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, împreună cu președintele Consiliului Județean - Cosmin Popescu și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Augustin Malacu, s-au deplasat în această dimineață în zona localității Bumbești Jiu, pentru a gestiona posibilele efecte severe de inundații datorate creșterilor importante de debite ale râului Jiu.

Pe Defileul Jiului se află și specialiști ai Apelor Române care monitorizează permanent evoluția situației hidrologice. Deocamdată, debitul Jiului este de 170 mc/s cu tendință de creștere.

Pericol există și pe râul Bistrița, în comuna Peștișani, în zona Gureni unde, de asemenea, debitul a crescut din cauza deversării barajului Clocotiș, a transmis Instituția Pefectului Gorj.

Reprezentanții societății Hidroelectrica au anunțat în această dimineață deschideri controlate cu atenuare undă de viitură la barajele Motru, Vâja, Clocotiș, Vădeni și Tg-Jiu.

Vizualizări: 3,041

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: