Idei pentru plantarea cactuşilor pitici

Cactuşii care nu cresc foarte mari sunt o idee perfectă de  a decora bucătăria sau biroul pe care lucraţi. Merg foarte bine şi în camera de zi sau pe terasă iar modurile de plantare  sunt multiple. Iată doar câteva idei pentru a vă prezenta cât mai bine colecţia de cactuşi pititci.

1. Coșuri suspendate: Întrucât rădăcinile plantei nu sunt foarte lungi, coșurile sunt alegerea ideală pentru plantarea unui cactus. Materialele din care sunt confecționate permit scurgerea apei și se potrivesc de minune cu forma cactusului.

2. Grădină verticală: Grădinile verticale sunt la modă. Acestea sunt ușor de realizat, permit plantarea unor specii diferite de cactus și oferă o notă decorativă deosebită. Nu uita să folosești ghivece de mică adâncime, dacă se poate chiar plate. Pe lângă faptul că nu se acumulează apă în interiorul lor, acestea pot fi așezate pe orice perete.

3. Căni: Ai pe acasă căni vechi pe care nu le mai folosești? Scoate-le din dulap și șterge-le de praf şi plantează cactuşi pitici. Cănile sunt alegerea ideală pentru speciile mici de cactus, deoarece cele mari le pot răsturna din cauza greutății. Pune mai multe modele de căni pe o tavă și plantează cactușii. Decorațiunea obținută este ideală pentru bucătărie.

4. Etajere: O modalitate de a decora spațiul interior cu cactuși este folosirea unei etajere. Aceasta este alegerea cea mai bună pentru un birou.

Condiția pentru un aspect armonios este ca toți cactușii să fie de aceeași dimensiune pentru a crea un rând uniform. Însă pentru ca decorațiunea să arate mai bine, este indicat să optezi pentru specii diferite.

5. Cufăr de lemn: Este o idee pentru plantarea unui cactus potrivită și pentru adepții stilului rustic, un cufăr de lemn. Acest stil se potrivește atât în interior, cât și în exterior, în grădină sau pe terase. Nu trebuie decât să golești cufărul și să îl umpli cu pământ. Apoi poți planta în el cactusul dorit.

Vizualizări: 1,216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: