Panică în mai multe localități din Gorj. Jiul face deja ravagii în Hunedoara! - FOTO

Este alertă maximă în Gorj, fiind risc de inundații în mai multe localități. Jiul, Bistrița și Sohodolul sunt în pericol de a ieși din matcă.

"Ne așteptăm la undă de viitură pe Jiu din cauza precipitațiilor abundente căzute în noaptea trecută pe zona Jiul de Vest Câmpul lui Neag, peste 130l/mp. Unda va tranzita zona județului Gorj începând cu ora 9 aproximativ. De asemenea Hidroelectrica deversează pe Bistrița cu aproximativ 100 MC/s, iar Raul Sohodol la Runcu a depășit cota de atenție", a transmis Alexandru Buduran, șeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj.

În județul vecin, Hunedoara, Jiul a inundat deja un drum județean. Vineri dimineaţă, în zona Valea de Brazi – Uricani, revărsarea râului Jiul de Vest a blocat Drumul Naţional 66 A, iar apa a pătruns în mai multe gospodării şi a acoperit mai multe drumuri. La faţa locului se află efective de pompieri şi lucrători de la Apele Române care intervin pentru limitarea, pe cât posibil, a pagubelor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara a solicitat forţe suplimentare din judeţe limitrofe. Întreaga zonă se află sub avertizare COD ROŞU DE INUNDAŢII (în intervalul orar 06.35 – 12.00) şi în continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.

"La ora 06.30 populaţia din localităţile Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag a primit o avertizare RO ALERT de inundaţii puternice, iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie, dar şi să se pregătească să fie evacuaţi", a transmis prefectura Hunedoara.

foto de vineri dimineața, din Județul Hunedoara

Galerie foto





Vizualizări: 5,820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: